Goran Dren u rubrici Turizam i putovanja od Goran Dren
promjena rubrike od Znatko

Često pitanje mnogih koji idu zimi na skijanje ili ljeti na more i kupanje (mlađi za vrijeme školskih praznika, stariji za vrijeme godišnjih odmora) je kako netko može povoljnije surfati tj. pristupiti internetu za vrijeme ljetovanja odnosno zimovanja. Ne samo povoljno - već najpovoljnije.

Dakle, pitanje za stručnjake ovdje je - kako najpovoljnije surfati na ljetovanju/zimovanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+1 glas
Kuzma Topić od Kuzma Topić
Danas mnogo kafica i hotela nudi uslugu besplatnog Wi-Fi-a pa se da sa time uz cijenu jedne kave jeftino otic na internet.

Osim te opcije prakticki u  svim zemljama imas na trafikama/ducamima kupit SIM kartice na bonove, koju ces koristit za vrijeme svog boravka u toj zemlji. Jedino sta triba prije puta provjerit koji operater nudi najbolje uvijete za internet, iako ce to najjvjerojatnije i sam prodavac znar rec. Ali kako god okrenia par gigabajta prometa se da nac do 5 eura bez problema a to je i vise nego dovoljno za vrijeme odmora.

A osim interneta ako trebas zvat doma to zna bit i jeftinija opcija i za pozive ne samo za internet
+1 glas
Mario Pozaić od Mario Pozaić
Iz osobnog iskustva, barem što se tiče surfanja na laptopu, najpovoljnije i najsigurnije je surfanje uz pomoć USB sticka i SMS karice. Koristio sam HT-ovu karticu i svakog dana aktivirao "internet dan" po cijeni 10 kn. Dakle 100 kn za primjerice 10 dana ljetovanja, što mi nije bio velik dodatan trošak u odnosu na cijenu cjelokupnog ljetovanja. Opcija je aktivna 24 sata i unutar tog vremena moguće je beskonačno surfati. Dakle moguće je bez brige gledati/skidati filmove, slušati glazbu, surfati itd..

Istraživao sam i druge operatere, ali su ili stickovi skuplji ili su opcije ograničene na recimo 5 GB. To je u mom slučaju bilo rizično jer radilo se o cjelodnevnom puštanju spotova na YouTube-u i sličnim stvarima. Ukoliko nemate potrebu za toliko velikim prometom savjetujem drugog operatera ili druge opcije. Druga napovoljnija opcija pored ove je bila upravo ova spomenuta, 5 GB prometa unutar 24 sata koja je bila u ponudi operatera Tele2.

Slična pitanja

2 odgovora 446 👀
2 odgovora 436 👀
2 odgovora 641 👀
1 odgovor 451 👀
2 odgovora 2.7k 👀
3 odgovora 984 👀
1 odgovor 212 👀
1 odgovor 295 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...