Maja Kos u rubrici Pravo od Maja Kos
Nakon višegodišnjeg relativno uspješnog poslovanja bez i jednog sudskog spora, sada je naša firma suočena sa odlaskom na sud s jednim novjim klijentom. Naša je želja bila spor riješiti problem u dogovoru s drugom stranom. No, nekako su stvari krenule krivim smjerom i izgleda da su naš prijedlog da sve riješimo mirnim putem tj. posredovanjem druga strana shvatila krivo. Ne kao dobronamjerni prijedlog već kao našu slabost, nesigurnost te u njima stvorila želju da nas "još više nagaze".

Da li moramo plesati kako oni žele ili možemo nekako mirenjem riješiti naš problem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Odlazak na sud ne mora nužno biti dio života svake tvrtke, ali nekada jednostavno krene u tom smjeru i na kraju ne mora to biti neki bauk. Naravno, ovisi od slučaja do slučaja. U svakom slučaju, prvo i osnovno je tada da se pobrinete da niste sami već da - angažirate dobrog odvjetnika za trgovačko prvo, radno pravo ili već o čemu je riječ u predmetnom sporu.

Pri tome, iako neobavezno, čitam ovdje na znatku kako dobro je imati medijaciju prije sudskog spora. Da, smanjite troškove jedni i drugi. Ako jedna strane ne pristane - ništa od medijacije. Zato je dobro medijaciju spomenuti kao obvezu u ugovore koje Vaša tvrtka radi s klijentima i partnerima. Teoretski, ali i u praksi, neki spor bi se mogao riješiti i za vrijeme medijacije, bez odlaska na sud.

Cijeli daljnji postupak će voditi Vaš odvjetnik ili odvjetnica, zato ga ili ju dobro birajte kako bi pravna briga o Vašem poduzeću bila predana u prave ruke. :)

Slična pitanja

2 odgovora 475 👀
2 odgovora 610 👀
Ana Pilato 09.02.2021. pitanje u rubrici Pravo od Ana Pilato
2 odgovora 843 👀
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Pravo od Zoran Jurić
1 odgovor 588 👀
1 odgovor 435 👀
1 odgovor 240 👀
1 odgovor 260 👀
2 odgovora 474 👀
Ana Pilato 09.02.2021. pitanje u rubrici Pravo od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...