Goran Dren u rubrici Kupovina od Goran Dren
promjena rubrike od Znatkica

Kako reklamirati robu kada kupac primjeti materijalni nedostatak na proizvodu kupljenom u web trgovini u Hrvatskoj? Kako reklamirati robu iz web-trgovine koja ima materijalni nedostatak na proizvodu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Damir Vučković od Damir Vučković
Pozdrav Gorane,

Ako si u hrvatskoj po zakonu imaš pravo vratiti istu robu (prodavač će naravno tebi vratiti novce) u roku od minimalno 15 dana od dana kada si zaprimio proizvod.

Vlasnici web shopova izuzetno paze na reputaciju i siguran sam ukoliko ih kontaktiraš u najmanju ruku ćeš dobiti još 1 isti proizvod koji je ispravan.

Moj savjet je što prije kontaktirati prodavatelja i mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Ukoliko se ne javlja ili nisi zadovoljan njihovo reakcijom postoje specijalizirane udruge poput "potrošač" kod kojih možeš dobiti besplatan i koristan savjet u vezi s tvojim problemom. Sretno :)
+4 glasa
Zoran Jurić od Zoran Jurić

Prodavač (web trgovina) je odgovoran za materijalne nedostatke na kupljenim proizvodima (reklamacija) sukladno važećim propisima (prema Zakonu o zaštiti potrošača N.N.41/2014. i Zakonu o obveznim odnosima N.N.  35/05, 41/08, 125/11). Također, da bi to pravo ostvario, prilikom reklamacije obvezan si priložiti račun.

U slučaju opravdane reklamacije prodavač Vam mora omogućiti u razumnom roku zamjenu proizvoda ili uklanjanje nedostataka na reklamiranom proizvodu. Ako u razumnom roku ne može prodavač kupljeni proizvod zamijeniti ili popraviti, možete sami raskinuti ugovor uz povrat Vama uplaćenog iznosa ili sniženje cijene proizvoda.

Proizvodi koje ste kao kupac pokušali popraviti ili prepraviti, proizvodi koji ste oštetili zbog neprikladne upotrebe nije moguće reklamirati. Otvaranje iz ambalaže se ne smatra ostećivanjem proizvoda. U slučaju povrata proizvoda koji nije nastao propustom trgovca, Vi kao kupac snosite sve manipulativne troškove koji su nastali oko povrata proizvoda.

Kao kupac, imate pravo na povrat proizvoda u ovim slučajevima:

  • isporučen Vam je proizvod kojeg niste naručili,
  • isporučen Vam je proizvod koji ima greške ili oštećenja koja nisu nastala u transportu,
  • ostali slučajevi prema zakonskim okvirima.

Slična pitanja

1 odgovor 216 👀
2 odgovora 322 👀
1 odgovor 329 👀
5 odgovora 540 👀
2 odgovora 597 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...