Marko Radić u rubrici Razno od Marko Radić
Ljudi, da li je netko doživio ovo strašno iskustvo da ti netko (čak ne mora netko bližnji!) umre na tvojim rukama, kako se tada osjećao i što je osjećao poslije te kako je sve to skupa preživio?

P.S. Ispričavam se ako nekoga previše pogađa ovo pitanje, ali onda neka ga slobodno ignorira. Nadam se da ne kosi pravila na znatku.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+15 glasa
Damir Malčić od Damir Malčić
Svaka osoba doživljaj doživljava na svoj način što zavisi od relacije sa umrlim.

Ako si slučajni prolaznik i imaš nesreću da naiđeš na nesreću gdje drugi ljudi pokušavaju oživljavanje onda te nagon tjera da pobjegneš sa opasnog mjesta, grize te nemoć zbog neznanja o medicini i obuzme te očaj i strah kada vidiš kako malo treba da se prestane postojati, bez obzira na tvoje želje i planove i uviđaš koliko smo podložni sudbini.

Ako je stradali sličan tebi ili ako radite isti posao, onda se streseš od naknadnog straha kada se sjetiš koliko si puta uradio istu stvar kao i on, a nisi nastradao jer si imao sreće.

Još je gore kada netko pogine samo zato što je on slučajno stajao tu, a ti tamo – onda dobiješ neki čudan osjećaj da si dobio ukor i opomenu i da si bio na korak od groba. Pomisliš da su ti svi budući trenuci poklonjeni i kako je glupo i nepotrebno brinuti o banalnim stvarima, kao što su rate kredita ili kvar na autu.

Osjećaj je kao kada se svijeća gasi ili ti pijesak curi kroz prste.
+6 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Na svu sreću nisam do sada imala takvo iskustvo sa ljudskim životom, ali kada sam bila dijete u rukama mi je uginuo ljubimac. Bio je to kunić, podosta mlad i naizgled zdrav, što je gubitak činio još strašnijim jer si nisam znala objasniti zbog čega joj se to moralo dogoditi. Osjećaj je grozan, pokušavate nešto napraviti, iako znate, čak i u takvom groznom trenu, da se ništa ne može učiniti. U tom trenutku sam bila u šoku, nisam se uspjela odmah pokrenuti, nisam znala koga zvati i kako se ponašati prema životinji koja mi umire na rukama. Nakon što je sve bilo 'gotovo', tek tada sam uspjela pustiti emocije, izbaciti šok koji me pogodio i na bilo koji način reagirati. Grozan osjećaj i iskustvo koje ću vjerojatno pamtiti do kraja života, ali pokušavam o tom slučaju ne razmišljati toliko često.

Slična pitanja

1 odgovor 748 👀
Ivana Basar 14.09.2020. pitanje u rubrici Razno od Ivana Basar
1 odgovor 138 👀
2 odgovora 402 👀
Maja Kos 19.09.2020. pitanje u rubrici Posao od Maja Kos
2 odgovora 268 👀
3 odgovora 443 👀
2 odgovora 2.8k 👀
2 odgovora 243 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...