Ivan Gačić u rubrici Odnosi i veze od
Kako u nekom privatnom ili poslovnom odnosu komunicirati s osobama za koje kažemo da su "teške osobe"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+11 glasa
Nika Nikić od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Razgovor s "teškom osobom" nije jednostavan, no stvaranjem vlastitog stava svatko ga može savladati. Pojmom "teške osobe" podrazumijevamo osobe s kojima je iz nekog razloga teško komunicirati. Razlozi mogu biti brojni; može biti da osoba brzo, odnosno lako plane, može biti da je osoba osjetljiva ili uvredljiva, može biti samo da joj je teško prići, odnosno teško natjerati da se otvori, itd. Naravno, pristup je različit, ovisno o razlogu zbog kojeg se osoba smatra "teškom" te ovisno radi li se o privatnom ili poslovnom odnosu. 

U poslovnom odnosu bitno je ostati profesionalan. Potrebno je pristupiti osobi s poštovanjem i razumijevanjem, kako bi se osoba osjećala što ugodnije. Kod "teške osobe" je bitno da je ona u fokusu, a ne Vi, stoga treba izbjegavati spontane razgovore i razgovore o sebi, već se treba potpuno usredotočiti na njih, držati poznatu i ugodnu okolinu i stvoriti što bolju atmosferu od trenutka kada osoba ulazi u prostoriju. Poželjno je naglasiti da cijenite što su izdvojili vrijeme za Vas i da slušati svaku riječ koju Vam govore. U slučaju neslaganja moguće je koristiti izraze kao što su "Razumijem što želite reći, ali...", "Slažem se s Vama, no mislim da je u ovoj situaciji prikladnije..." umjesto "Vi ne razumijete...", "Ja se ne slažem..."

U privatnim odnosima situacija je puno osobnija i često se radi o članu obitelji, prijatelju ili partneru. U takvim, bliskim odnosima, "teške osobe" utječu na nas same jer mi osjećamo ljubav ili odgovornost prema njima. Mi često zamjeramo njima što utječu na nas dok upravo na taj način gubimo njihovo povjerenje. Oni se samo žele osjećati voljenim kao i svaka druga osoba, no njima je teže pokazati ljubav ili ju pokazuju na krivi način. Stoga je potrebno toj osobi prići s ljubavju, razumijevanjem i strpljenjem, polako graditi odnos i onda u odabranim trenutcima potaknuti smiren i iskren razgovor. Koristiti izraze poput: "Razumijem da ti nije lako, baš zato želim...", "Bitan si mi ", "Bitno mi je tvoje mišljenje/zdravlje/..." a izbjegavati: "Moraš promijeniti...", "Smeta mi..." jer će se osoba osjećati napadnuto. 

Neovisno je li odnos privatan ili poslovan, poželjno je razumjeti o kakvom se problemu radi i stvoriti dugoročni plan.  "Teške osobe" se često osjećaju da njih nitko ne razumije i da nitko nema strpljenja za njih. Njima je potrebno puno više pažnje i potvrde. Kada im pokažemo da ih MI razumijemo te da imamo empatije i strpljenja za njih, oni će se puno lakše otvoriti i opustiti. 

+10 glasa
Sandra Vukov od
Takve osobe svi pokušavamo izbjegavati u širokom krugu ali na poslu to svaki puta ne možemo. Treba se prilagoditi toj situaciji i prilagoditi se njima, samo kada ih trebamo, dakle kada smo povezani poslovno i koristiti osnove komunikacije.

Definitivno ne preporučam ulažanje u dublje konverzacije i iznošenje vlastitih stavova koji mogu prouzrokovati ozbiljne probleme. Takodjer u njihovom prisutstvu nećemo govoriti previše.

Na poslu se uvijek trebamo ponašati profesionalno a najviše je to bitno s takvim osobama.

Treba uspostavljati granice jer ne možemo udovoljiti svima i ispuniti njihova očekivanja. Umjesto na fokusiranje na probleme na koje se fokusiraju teški ljudi trebamo se fokusirati na rješenja. Prekidajte negativne razgovore jer nam oni posišu energiju da uopće nismo postigli cilj, dapače samo suprotno. Fokusirajte se na svoju sreću!
+8 glasa
Domagoj Filipčić od
Vrlo je teško uopćeno i "ispravno" reći na koji način ne najbolje komunicirati s teškim ljudima. Načelno, komunikacija je lošija u svim slučajevima, no manifestacija ovoga vrlo je različita te se pristup teškim ljudima svodi na pokušaj bolje komunikacije.
Često se ovo može činiti kao nemoguća misija, posebno kad je odnos nemoguće izbjeći poput poslovnog partnera ili člana obitelji te kad su stavovi oba sugovornika dijametralno suprotni.
Ipak, univerzalan savjet koji odgovorno mogu dati jest da se potrebno potruditi komunikacija, bude što manje jednostrana, da se osobi pristupi smireno, staloženo i bez neprijateljskog stava te da se teške osobe ozbiljno i iskreno sasluša.
Ponekad su teške osobe uvjerene da ih nitko zaista ne sluša kada govore, stoga automatski pristupaju ljudima agresivno i nametljivo. Ozbiljno saslušati druge jest osobna kultura komunikacije te ju je potrebno poštovati čak i onda kada se čini nemoguće. Možda upravo to pomogne smiriti agresivne nastupe.

Slična pitanja

3 odgovora 1.2k 👀
Marinko Zadro 18.09.2016. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Marinko Zadro
3 odgovora 810 👀
4 odgovora 549 👀
1 odgovor 201 👀
2 odgovora 453 👀
6 odgovora 2.0k 👀
6 odgovora 2.7k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...