Linkovi i njihova uloga u SEO ?

328 pogleda
frkadr1 pitano 03.03.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika frkadr1 Aktivan (472 bodova)

Što  je to backlink?;Zašto su dolazni linkovi važni, ,trikovi i savjeti za backlink, te način kako doći do backlinkova?

Please log in or register to answer this question.

3 odgovor(a)

+5 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno 05.03.2014. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,004 bodova)

Što je backlink i zašto je važan?

Backlink je link koji vodi ka Vašoj web stranici. To su takvi dolazni linkovi koji se nalaze na drugim web stranicama i klikom na njih se dolazi na Vašu web stranicu. Broj backlinkova danas predstavlja popularnost neke web stranice i koliko je ona važna tražilicama kao što je Google. Više backlinkova znači veća popularnost web stranice i obratno. Prema toj popularnosti raste i ugled stranice u očima Google tražilice, te se kod rezultata pretraživanja ista pojavljuje što bliže vrhu (ako je stranica uglednija).

A znamo da što je Vaša stranica višlje na rezultatima tražilice, to znači i vjerojatno veća količina posjetitelja na Vašim stranicama što u konačnici može značiti više kupaca tj. više novaca u Vašim prihodima.

Kako napraviti backlink ili kako doći do njih?

Web-stručnjaci, koji znaju raditi Search Engine Optimization (SEO), često koriste te SEO metode da povećaju broj backlinkova koji vode ka njihovoj web stranici.

Najbolja metoda za to je, pa nećete vjerovati, potpuno besplatna! Na primjer, napišete neku nevjerovatno dobru vijest, dodate video, par slika poznatih zvijezda i Vaša web-stranica će dobiti u kratkom vremenu dosta backlinkova. Kako i zašto? Zato jer druge web stranice ili ljudi će linkati prema Vašoj web-stranici da pokažu svojim posjetiteljima tu nevjerovatnu vijest.

+2 glasova
Dubravko Blaće odgovoreno 13.04.2015. od korisnika Dubravko Blaće Početnik (52 bodova)
Najjednostavniji, ali težak savjet za primjeniti je - dobar dobar dobar sadržaj koji bi netko zbilja podijelio. To znači više backlinkova, posjetitelja, SEO juice-a i viši rang :)
+2 glasova
Damir Vučković odgovoreno 11.02.2016. od korisnika Damir Vučković Aktivan (150 bodova)

Backlink ili poveznica predstavlja uređeni kod koji je povezan s određenim tekstom, a njegova namjena je da uputi (klikom) čitatelja na neki drugi tekst ili dio teksta koji je povezan s tekstom kojeg upravo čita. Linkaju se članci i stranice koje predstavaljaju vrijedne resurse povezane za dotičnu temu.

Dolazni linkovi predstavljaju vrijednosti za svaku web stranicu, pogotovo u procesu web optimizacije (SEO), jer ih Google a i druge web tražilice broje kao "pozitivne glasove" ka određenoj web stranici za određenu temu.

Do linkova se najlakše dolazi ako imate vrijedan (linkabilni) sadržaj na svojoj web stranici, te uputite vlasnike drugih web stranica da pročitaju Vaš sadržaj i linkaju prema njemu ako misle da je zaiste vrijedan. Postoji više načina kako doći do vrijednih linkova,  a trenutno su aktualne tehinke BLB (broken link building), guest posting, local citatons, niche/biz directories i resurce links.

Slična pitanja

1 odgovor 204 pogleda
Marinko Zadro pitano 22.12.2013. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
2 odgovora 130 pogleda
2 odgovora 257 pogleda
Marko Radić pitano 05.05.2015. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)
3 odgovora 355 pogleda
5 odgovora 223 pogleda
garavuša pitano 12.12.2013. u kategoriji Web Primjena od korisnika garavuša Aktivan (783 bodova)
4 odgovora 609 pogleda
1 odgovor 215 pogleda
1 odgovor 94 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...