Margareta Jurisi u rubrici Hrana i piće od

Koja crna čokolada odnosno tamna čokolada je najbolja? Ima li više okusa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Antoneta Hrgović od

Crna ili tamna čokolada je čokolada gorkastog okusa sa visokim udjelom kakaa. Ona je svakako zdravija za naš organizam jer sadrži veći postotak kakaa od mliječne čokolade, a kakao ima pozitivan učinak na naš metabolizam, krvožilni sustav i raspoloženje.

Crne čokolade mogu biti sa dodatkom raznih okusa, pretežno voća, ali sve će zadržati prepoznatljiv gorkasti okus (više kakaa znači i jača gorčina). Mogu biti u kombinaciji sa šumskim voćem (malina, kupina,borovnica, crveni ribiz...), narančom, pistacijom...

Osobno mi je najdraža Kanditova No Guilt čokolada s narančom te bih ju svakako preporučila. Ne sadrži dodatne šećere, a udio kakaa je čak 84%.

No Guilt

+9 glasa
Iva Murat od

Najfinija mi je Ecuador crna čokolada koja se može kupiti u Lidlu. Udio kakaa je 70% što je meni taman jer se gorčina osjeti baš koliko treba. Čokolada je napravljena od izuzetno kvalitetnih arriba zrna kakaa koja rastu u Ecuadoru. Odmah kad otvorite pakiranje ove čokolade, osjetit ćete opojan miris kakaa. Čokolada je jako kvalitetna te se možete zasitit od samo nekoliko kockica. Budući da ne sadrži puno šećera, ova čokolada jako je zdrava i definitivno manje deblja od klasične mliječne čokolade. :)

 Probala sam i kombinaciju s narančom koja me oduševila. Kiselkasti okus naranče jako se lijepo slaže sa gorko-slatkim okusom tamne čokolade. Tople preporuke!

image

+8 glasa
Karla Jurišić od
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor

Najbolja crna čokolada mi je čokolada marke Valor. To je španjolska marka koja postoji preko 130 godina. Imaju razne okuse, te također opcije

  • bez šećera, 
  • bez glutena te 
  • bez laktoze.

Osobno najfiniji okus mi je tamna čokolada od naranče sa 70% kakaa, tamna čokolada sa malinama te tamna čokolada sa mediteranskom soli. Postoje još okusi menta, klasična tamna čokolada te možete izabrati između raznih postotaka kakaa, od 70% do 92%.

 

Slična pitanja

4 odgovora 522 👀
Ivan Gačić 27.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
5 odgovora 875 👀
Lovro Gorup 27.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Lovro Gorup
3 odgovora 502 👀
1 odgovor 183 👀
2 odgovora 759 👀
2 odgovora 1.0k 👀
1 odgovor 404 👀
2 odgovora 773 👀
Znatko 19.12.2015. pitanje u rubrici Recepti od Znatko
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...