Što je to kabelska televezija, a što internet televizija?

1,237 pregleda
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Tehnologija od Goran Dren [Ekstraktivan] (5,162 bodova)
09.11.2020. promjena rubrike od Znatko
Često se neke telekom kompanije reklamiraju da imaju kabelsku televiziju, a neke druge internet televiziju. Da li je to isto ili različito?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Mario Daka 18.04.2014. odgovor od Mario Daka [Megaktivan] (15,003 bodova)
22.04.2014. odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Pod pojmom kabelska televizija podrazumijeva se širokopojasni prijenosni sustav koji putem kabela prenosi veći broj televizijskih i radijskih programa do korisnika. Kabelska televizija ima kvalitetan prijam signala neovisno o vremenskim i drugim utjecajima. Izgradnjom suvremene kabelske infrastrukture i sveopćom digitalizacijom, kabelska televizija prestaje biti namijenjena samo za distribuciju TV i radio signala, već postaje jedna od vodećih i najsuvremenijih telekomunikacijskih mreža za prijenos multimedije i prijenosa podataka.

Ovaj pojam se više odnosi na hardver nego na softver, što je pak obrnuto nego u slučaju...

Kod internet televizije govorimo o video sadržaju koji se šalje kroz IP mrežu, bez obzira koji hardverski nositelj je u pitanju (mobilna mreža, WLAN, Ethernet, kabelski internet, ...). Internet televizija ili Internet-TV nam omogućava Hulu, YouTube, RTL, HRT, te mnogi drugi pružatelji usluge internetske televizije.

Slična pitanja

1 odgovor 204 pregleda
5 odgovora 6,283 pregleda
1 odgovor 1,530 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...