590 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

Kako napraviti svoj raspored čišćenja doma?  Kuća, stan, vikendica, apartman, ...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+4 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.7k bodova)
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Mislim da bi to trebao biti vrlo jednostavan proces koji se vrlo brzo i lako može napraviti. Prije svega, odlučite hoćete li taj raspored pisati ručno na neki papir ili ćete pak upisivati podatke u računalo. Ako se odlučite na računalnu varijantu, onda je najbolje koristiti program Microsoft Excel.

Drugi korak bio bi ispisivanje svih prostorija koje se nalaze u vašem prostoru te svih osoba koje se nalaze u vašemu kućanstvu. To bi možda bilo najbolje i najpreglednije napraviti kroz neki oblik tablice koja će za retke imati prostorije/zadatke, a za stupce imena ljudi/osoba koji/e će te poslove obavljati. Kada ste to napravili, spremni ste za dodjeljivanje zadataka.

Treći korak je dakle dodjeljivanje zadataka. Ovdje odlučite kako je najbolje dodjeljivati zadatke. Hoće li to biti po prostorijama ili po danima, ili kombinacija obje stvari. Ako ćete se odlučiti na raspored po prostorijama, onda npr. svatko od ukućana za zadatak dobije 1-2 prostorije, ovisno o tome koliko ukućana, a koliko prostorija imate te oni svakodnevno, ili koliko često je potrebno čiste te svoje prostorije. Ako ćete odabrati raspored po danima, onda odredite svakoj osobi po 1-2 dana u kojima će ta osoba biti zadužena za čišćenje kompletnog prostora, odnosno svih prostorija. I za kraj ako odaberete neki kombinirani način, onda netko jedan dan čisti npr. kupaonicu, a drugi dan kuhinju itd.

+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.7k bodova)
Prvo bi savjetovala napraviti popis stvari kojih i ako ih se želite riješiti. Puno je lakše čistiti stan kada je manje nepotrebnih stvari u njemu. Zatim se tih stvari riješite, a onda napravite prvo dubinsko čišćenje, a zatim ‘klasično’.

Ako govorimo o prostoru koji se ne cisti svakodnevno, ukoliko želite apsolutno sve očistiti, uzmite 2-3 dana kako bi se posvetili tome, ovisno koliko je prostor velik.

Prvi dan odredite koje prostorije ćete očistiti te krenite od elemenata pa do podova, jer će prašina iz elemenata padati po podu. Ovaj proces napravite za svaku prostoriju i vaš stan  ili apartman će biti u potpunosti čist.
+3 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.9k bodova)
Najednostavnije je da svaki dan pomalo počistite za sobom jer će te si na taj način olakšati život, bit ćem mnogo manje stvari za počistiti i pospremiti, a generalku odnosno kompletno čišćenje stana bi bilo najbolje napraviti jednom tjedno. Meni je to subota/nedjelja makar znam da se nedjeljom ne bi trebalo ništa raditi ali za stan od 45 kvadrata budući da svaki dan pomalo počistim za sobom treba mi jedno sat i pol vremena i to mi ne oduzme puno od nedjelje. Kada čistim cijeli stan, očistim pod, prvo ga pometem i operem sa čistaćem za pod a tepihe temeljito usisavam. Cijeli stan se lufta i drvene površine prebrišem i kuhinju. Jednom mjesečno očistim pećnicu i frižider. Kada ću imati više posla i biti manje kod kuće, angažirat ću agenciju za čišćenje jednom tjedno jer sama to ništa ne bi stigla plus studiranje, predavanja na kojima smo 4 do 8 sati i posao.
0 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.8k bodova)

Vrlo bitno je održavati vaš stan, kucu, vikendicu ili apartman jer to govori mnogo o vama, da li ste lijeni ili organizirani u zivotu. Jednostavno nesto se u zivotu mora, a to je biti uredan, jer vjerujte mi, to ce vam olaksati zivot.

1. Korak sastavljanja ciscenja je da moramo sastaviti određeni popis aktivnosti tj. sto treba tocno ocistiti u stanu/kuci/apartmanu.Nije bitan nikakav redoslijed.

2. Korak je da svakoj aktivnosti koju smo odredili da dodamo također i vrijeme.Npr. prasinu kroz stan ili kucu cemo brisati po tjednoj bazi(utorkom ili srijedom), prati suđe cemo raditi na dnevnoj bazi,cistiti frizider nekoliko puta mjesecno.

3.Korak je ''optional'' po meni.Radi se o prepisivanju aktivnosti na papir koji je vezan uz drugi korak. Moramo napisati kada ce mo cistiti stan, suđe, prati veš ili slicno.

Slična pitanja

3 odgovora 384 pregleda
6 odgovora 437 pregleda
1 odgovor 187 pregleda
Znatko medijski pokriva

Međunarodna konferencija za digitalne dizajnere i developere

Labin, 23.-24.09.2022.

PROGRAM | PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022


Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.2k pitanja

14.6k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...