171 pregleda
Ana Pilato u rubrici Umjetnost i kultura od Ana Pilato (6.2k bodova)

Imate li neki savjet za mlade i neafirmirane umjetnike kako se mogu uspješno pozicionirati na ovoj hrvatskoj umjetničkoj sceni?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Sonja Švec Španjol od Sonja Švec Španjol (458 bodova)
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor
Za početak bi mladi umjetnici po završetku akademije trebali napraviti kvalitetan portfolio svog dosadašnjeg djelovanja. Velika prednost je ako su već za vrijeme školovanja bili predani i aktivni u svom radu, te možda stekli iskustvo putem grupnih ili samostalnih izlaganja. No, čak i ako nisu, bitno je pripremiti portfolio koji obuhvaća detaljan životopis i kvalitetne reprodukcije radova. U samom početku bitno je pratiti sve aktualne natječaje za izlaganje, kako na grupnim tako i na samostalnim izložbama, potom pozive i natječaje za sudjelovanje na umjetničkim rezidencijama i javljati se na što više natječaja čije propozicije zadovoljavaju. Svakako valja istaknuti da ih ne treba obeshrabriti ukoliko na nekom natječaju ne prođu. Treba se biti uporan. Ako se prijave na 20 natječaja i prođu na samo jednom to je već početak samostalnog djelovanja i referenca za daljnje djelovanje. Ukoliko bivaju kontinuirano odbijeni na natječajima, mogu slobodno uputiti upit organizatorima i zamoliti obrazloženje zašto su odbijeni kako bi mogli poraditi na svojoj prijavi ili dosadašnjem radu. Po završetku likovne akademije slijedi najteži period traženja ''vlastitog mjesta pod Suncem'' i tu je ključno biti uporan, vrijedan i kvalitetan i nikako ne odustajati pri prvim preprekama na putu. Ako mladi umjetnici imate starije i iskusnije dobronamjerne kolege s kojima se mogu konzultirati svakako neka im se obrate za savjet.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

14.8k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...