Ana Pilato u rubrici Obrazovanje od

Postoji li edukacija koju mogu završiti kako bi postao virtualni asistent?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koje poslove obavlja virtualni asistent?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+21 glasa
Sanja Veletanlić od

Danas postoje razne edukacije za virtualne asistente, no kako se posao jednog virtualnog asistenta znatno može razlikovati od posla drugog virtualnog asistenta, te su edukacije često vrlo općenite. To je otprilike kao da odete na edukaciju 'Kako postati radnik'. Naučit ćete neke osnove, dobiti ideju o tome tko je virtualni asistent, no tek kad se odlučite kakav vi konkretno virtualni asistent želite biti i što zapravo želite raditi, onda na ciljanim edukacijama možete steći i kvalitetnija znanja. 

Nedavno sam snimila ovaj video o stvarima koje bi svaki virtualni asistent morao znati prije no što krene u prvu suradnju s klijentom. To su sve stvari koje svatko može naučiti sam, i moja preporuka je da ih proba sam naučiti, jer će u tom procesu naučiti istraživati i sam rješavati probleme. 

Također, ako se netko odluči na edukaciju za virtualnog asistenta, neka bude spreman i sam nakon toga dalje kopati i učiti. Kad sami krenete istraživati, kad shvatite što vas zanima, o čemu želite znati više, onda ima smisla potražiti i neke specijalizirane edukacije. Npr. netko koga zanima digitalni marketing može potražiti radionicu pisanja blog postova (ili već neki drugi segment digitalnog marketinga), a netko tko voli brojeve, podatke i analize i već je dobar u Excelu može potražiti edukaciju u kojoj će naučiti kako koristiti BI alate. 

Edukacije bi trebale biti ciljane i vezane uz konkretan posao koji radimo (ili želimo raditi). Zato počnite što prije raditi, pa kad vidite što vas konkretno zanima i što vam ide dobro - ali bi moglo i bolje, onda se educirajte u tom smjeru. 


Sanja Veletanlić

Go2human Hub 

Spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

+16 glasa
Irina Malogorski od
uređen od Znatko

Ako pružate svoje usluge na daljinu, za domaće ili strane klijente, fizičke ili pravne osobe, možete se nazvati virtualnim asistentom.

Ne postoji posebna škola ili fakultet koji morate završiti kako bi postali virtualni asistent, obzirom da to nije formalno zanimanje. Ovisno o vašem znanju, radnom iskustvu i setu vještina koje ste stekli možete odlučiti početi raditi kao virtualni asistent u određenom području (npr. administraciji, marketingu, prodaji, IT-ju) pružajući svoje usluge na daljinu.

Naravno, postoje razni tečajevi (neki i besplatni) koji vam mogu pomoći na samom početku rada učeći vas kako pokrenuti posao, kako naći klijente ili kako naplatiti usluge, a mnogi od njih će vam nakon uspješno završenog tečaja izdati i certifikate o završenom tečaju.

 

Office - Virtualni administrativni asistentIrina Malogorski

Virtualni administrativni asistent

https://office.com.hr/

+7 glasa
Martina Žgomba od

Postoji edukacija, tj. online program pod nazivom POSTANI VIRTUALNI ASISTENT koja kroz 6 modula prolazi sve potrebno kako bi kreirali vlastito poslovanje kao virtualni asistent počevši od pojmovnog objašnjenja tko su virtualni asistenti i čime se bave (podjela VA prema tržištu rada, popis poslova, specijalizacija posla), te potrebne vještine za ovaj posao i metode kreiranja ponude usluga. Zatim se obrađuje organizacija vremena (metode organizacije vremena, rad od doma) kao bitna vještina svakog virtualnog asistenta. Slijedi strategija poslovanja (poslovni i prodajni plan, formiranje cijena, pregovaranje), organizacija poslovanja (pokretanje poslovanja, proces rada, gdje i kako pronaći klijente) i na kraju su potrebni i neophodni alati za rad. 

Online program uključuje:

  • 6 modula
  • video upute za rad u alatima potrebnim za ovaj posao
  • PDF materijali i dodatni zadaci
  • članstvo u zatvorenoj Facebook grupi
  • tjedni Zoom sastanci
  • BONUS 7 video lekcija stručnjaka iz područja računovodstva, osobnog brendinga, marketinga...

Slična pitanja

4 odgovora 515 👀
4 odgovora 869 👀
Znatkica 12.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica
1 odgovor 115 👀
1 odgovor 125 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...