pina mar sakoman u rubrici Djeca i roditeljstvo od
Gdje upisati dijete na izvanškolsku aktivnost na području Zagreba?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Ružica Perić od

Prvo što trebate učiniti je razgovarati s djetetom kako biste bili upoznati s onim čime se vaše dijete želi baviti. Nikako ne želite dijete upisati na nešto što ga ne zanima jer će to biti problem i za dijete i za vas. Stoga ću preporučiti nekoliko različitih aktivnosti, možda vi i vaše dijete pronađete nešto za sebe: 

1) https://www.malisportasi.hr/ - na ovoj stranici postoji više aktivnosti; plivanje, tenis, rolanje itd. 

2) Škola nogometa - ŠN Zagreb - za djecu od 3 do 10 godina, škola se nalazi na adresi OŠ dr. Ante Starčević, Ul. Svetog Leopolda Mandića, 10040, Zagreb

3) Mala škola keramike - ovo nije tako uobičajena aktivnost, ali ukoliko je vaše dijete kreativno, možete ga upisati u ovu školu, ali i ići zajedno s njime jer škola upisuje i odrasle! Adresa: Petrova 126/1 

4) Konjički Klub Jarun - adresa: Vrbje ul. 78

5) Plesni Centar Zagreb by Nicolas - nudi više različitih programa; adresa je Ozaljska 93

 

+5 glasa
Mia Marijanović od

MSU - Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik predstavio je plesno-scenske radionice za djecu Umjetnost kroz pokret - Mi plešemo!

Plesne radionice namijenjene su djeci od 7 do 12 godina i u potpunosti su prilagođene dobi i mogućnostima djeteta te ne zahtijevaju prethodno poznavanje plesnih vještina ili scensko iskustvo. Radionice se održavaju subotom od 16 do 17.30 sati u MSU - Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Školica. Svakom od polaznika se individualno pristupa te će stoga grupe biti formirane do maksimalno 15 polaznika.

Zašto izabrati ples i scensku umjetnost?

Korištenje plesnih i scenskih sadržaja i znanja u radu s djecom utječe na uistinu mnogo stvari u razvoju djeteta. Osim na razvoj motoričkih sposobnosti, pokret utječe i na razvoj kreativnosti, ritmičnosti, harmoničnosti i ljepotu kretanja u djece. Također, od najranije dobi u djeteta ovdje razvijaju osjećaj za lijepo i pravilno držanje tijela i sklonost ka umjetničkom razmišljanju.

U plesnim radionicama „Mi plešemo!“ djeca upoznaju plesne i scenske tehnike i prakse te razvijaju imaginaciju kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke I improvizacije, djeca istražuju raznovrsne plesne tehnike - od suvremenih plesnih tehnika, kontakt improvizacije, fizičkog kazališta, euritmije, klasičnog baleta do hip hopa i street dancea. Osnovna karakteristika plesnih radionica „Mi plešemo!“ jest poticanje djece na kretanje uz korištenje mašte te buđenje kreativnosti pri osmišljavanju plesnih sekvenci.

Upoznavajući se s vlastitim tijelom kroz niz plesnih zadataka, djeca usvajaju osnovne improvizacijske vještine, te koriste alate iz suvremenog plesa (tri nivoa kretanja/ brzina/ opseg pokreta...), razvijaju svijest o vlastitom tijelu kao i o kretanju unutar grupe i prostora u kojem se nalaze te bude maštu.

Kroz igru se lakše uči pa su neki od zadataka upravo to, igra. Neke od igara na satu spadaju u klasične dječje igre, no one se mijenjaju iz sata u sat, a služe tome da djeca odmore glavu kako bi zadržala koncentraciju do kraja i biraju se ovisno o trenutnom fokusu rada.

Dio sata podređen je zadanim vježbama. Vježbe su osmišljene kako bi djeci pomogle usvojiti osnove pravilne posture tijela (poseban fokus stavljen je na gležnjeve i koljena, čiji pravilni položaj može znatno utjecati na posturu te na smanjenje tegoba, odnosno dobrobit cijeloga tijela u kasnijoj dobi). Kroz zadane vježbe radit ćemo i na aktivaciji trupa, aktivnom istezanju, stabilizaciji i pokretljivosti cijeloga tijela te razvijanju osjećaja za ravnotežu I koordinaciju.

Tijekom cijele godine polaznike potiču da razviju svoje individualno kretanje i prilagođavaju ga svom tijelu i sposobnostima. Na kraju godišnjeg ciklusa polaznici se predstavljaju završnim radom – plesnom predstavom koja obično bude izvedena u dvorani Gorgona.

Mentor programa je Žak Branko Valenta, plesni i kazališni pedagog i umjetnički ravnatelj TRAFIK TEATRA i PAP programa https://www.pap-performing.com

Inkluzija :)

Muzej suvremene umjetnosti kroz sve svoje programe i radionice poseban naglasak stavlja na uključivanje i jednakost pa su tako u plesni program za djecu posebno dobrodošla i djeca s invaliditetom uz prisutnost asistenta (ako voditelji procjene da je potrebno).

  • Mjesto održavanja: MSU - Muzej suvremene umjetnosti, dvorana Školica
  • Trajanje: 90 minuta 1 x tjedno, subotom od 16 do 17.30 sati
  • Voditelji: Žak Branko Valenta i Irena Đurkesac
  • Mentor: Žak Branko Valenta (koreograf, plesač i kazališni pedagog)
  • Početak: 9. 10. 2021.  – kraj 20. 6. 2022.
  • Cijena radionice je 200 kn/mj. Na plaćanje godišnje članarine odobravaju popust od 10%.

Prijave možete slati na edukacija@msu.hr, a za sve informacije tu su vam:

  • Žak – 095/802-5801
  • Irena - 091/456-9601
+3 glasa
Biljana Tandara od

Postoji ta neka interdisciplinarna Frooom Filmska Radionica za mlade koja će ovu subotu 2. listopada, početi svoje filmsko druženje za mlade od 14 do 18 godina, a koje će se održati u kinu Tuškanac od 15 do 18 sati.

Frooom odmah kreće s filmom o filmu. Pustiti će na gledanje nagrađivani rad jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora; opaku društvenu satiru realiziranu kroz naraciju i estetiku odmaknutu od uobičajenog. Vrlo zabavan, nekad mračan, ali uvijek blizak, film sukobljava dva svijeta, svijet ispeglanih imidža s ekrana sa svakodnevnim zgužvanim svijetom. Naziv filma, ime redatelja, vrsta i sadržaj filma neće biti poznati do same projekcije! Dakle, iznenađenje.

Nakon gledanja, rebus filma rješavati će zajedno voditeljica i mali polaznici niz zabavnih i kreativnih aktivnosti, i to uz pomoć slike i zvuka, glume i mizanscene, pojedinačno i kroz grupni rad u sveukupno tri sata.

Zagonetna filmska projekcija otvorena je za sve starije od 14, a mlađe od 18 spremne transformirati se od gledatelja u stvaratelje i nazad. Voditeljica Frooom Filmske Radionice je Bojana Burnać, nagrađivana redateljica i direktorica fotografije, filmska edukatorica i roniteljica na dah.

  • I još da napomenem da je ulaz na klupski program "Film naopačke" - besplatan!!!

Ako Vas zanima više, interdisciplinarna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM! ima ovdje i web: https://www.frooom.eu

Slična pitanja

1 odgovor 550 👀
1 odgovor 186 👀
3 odgovora 753 👀
1 odgovor 229 👀
3 odgovora 438 👀
1 odgovor 283 👀
3 odgovora 2.4k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...