pina mar sakoman u rubrici Djeca i roditeljstvo od pina mar sakoman
Gdje upisati dijete na izvanškolsku aktivnost na području Zagreba?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Prvo što trebate učiniti je razgovarati s djetetom kako biste bili upoznati s onim čime se vaše dijete želi baviti. Nikako ne želite dijete upisati na nešto što ga ne zanima jer će to biti problem i za dijete i za vas. Stoga ću preporučiti nekoliko različitih aktivnosti, možda vi i vaše dijete pronađete nešto za sebe: 

1) https://www.malisportasi.hr/ - na ovoj stranici postoji više aktivnosti; plivanje, tenis, rolanje itd. 

2) Škola nogometa - ŠN Zagreb - za djecu od 3 do 10 godina, škola se nalazi na adresi OŠ dr. Ante Starčević, Ul. Svetog Leopolda Mandića, 10040, Zagreb

3) Mala škola keramike - ovo nije tako uobičajena aktivnost, ali ukoliko je vaše dijete kreativno, možete ga upisati u ovu školu, ali i ići zajedno s njime jer škola upisuje i odrasle! Adresa: Petrova 126/1 

4) Konjički Klub Jarun - adresa: Vrbje ul. 78

5) Plesni Centar Zagreb by Nicolas - nudi više različitih programa; adresa je Ozaljska 93

 

+5 glasa
Mia Marijanović od Mia Marijanović

MSU - Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik predstavio je plesno-scenske radionice za djecu Umjetnost kroz pokret - Mi plešemo!

Plesne radionice namijenjene su djeci od 7 do 12 godina i u potpunosti su prilagođene dobi i mogućnostima djeteta te ne zahtijevaju prethodno poznavanje plesnih vještina ili scensko iskustvo. Radionice se održavaju subotom od 16 do 17.30 sati u MSU - Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Školica. Svakom od polaznika se individualno pristupa te će stoga grupe biti formirane do maksimalno 15 polaznika.

Zašto izabrati ples i scensku umjetnost?

Korištenje plesnih i scenskih sadržaja i znanja u radu s djecom utječe na uistinu mnogo stvari u razvoju djeteta. Osim na razvoj motoričkih sposobnosti, pokret utječe i na razvoj kreativnosti, ritmičnosti, harmoničnosti i ljepotu kretanja u djece. Također, od najranije dobi u djeteta ovdje razvijaju osjećaj za lijepo i pravilno držanje tijela i sklonost ka umjetničkom razmišljanju.

U plesnim radionicama „Mi plešemo!“ djeca upoznaju plesne i scenske tehnike i prakse te razvijaju imaginaciju kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke I improvizacije, djeca istražuju raznovrsne plesne tehnike - od suvremenih plesnih tehnika, kontakt improvizacije, fizičkog kazališta, euritmije, klasičnog baleta do hip hopa i street dancea. Osnovna karakteristika plesnih radionica „Mi plešemo!“ jest poticanje djece na kretanje uz korištenje mašte te buđenje kreativnosti pri osmišljavanju plesnih sekvenci.

Upoznavajući se s vlastitim tijelom kroz niz plesnih zadataka, djeca usvajaju osnovne improvizacijske vještine, te koriste alate iz suvremenog plesa (tri nivoa kretanja/ brzina/ opseg pokreta...), razvijaju svijest o vlastitom tijelu kao i o kretanju unutar grupe i prostora u kojem se nalaze te bude maštu.

Kroz igru se lakše uči pa su neki od zadataka upravo to, igra. Neke od igara na satu spadaju u klasične dječje igre, no one se mijenjaju iz sata u sat, a služe tome da djeca odmore glavu kako bi zadržala koncentraciju do kraja i biraju se ovisno o trenutnom fokusu rada.

Dio sata podređen je zadanim vježbama. Vježbe su osmišljene kako bi djeci pomogle usvojiti osnove pravilne posture tijela (poseban fokus stavljen je na gležnjeve i koljena, čiji pravilni položaj može znatno utjecati na posturu te na smanjenje tegoba, odnosno dobrobit cijeloga tijela u kasnijoj dobi). Kroz zadane vježbe radit ćemo i na aktivaciji trupa, aktivnom istezanju, stabilizaciji i pokretljivosti cijeloga tijela te razvijanju osjećaja za ravnotežu I koordinaciju.

Tijekom cijele godine polaznike potiču da razviju svoje individualno kretanje i prilagođavaju ga svom tijelu i sposobnostima. Na kraju godišnjeg ciklusa polaznici se predstavljaju završnim radom – plesnom predstavom koja obično bude izvedena u dvorani Gorgona.

Mentor programa je Žak Branko Valenta, plesni i kazališni pedagog i umjetnički ravnatelj TRAFIK TEATRA i PAP programa https://www.pap-performing.com

Inkluzija :)

Muzej suvremene umjetnosti kroz sve svoje programe i radionice poseban naglasak stavlja na uključivanje i jednakost pa su tako u plesni program za djecu posebno dobrodošla i djeca s invaliditetom uz prisutnost asistenta (ako voditelji procjene da je potrebno).

  • Mjesto održavanja: MSU - Muzej suvremene umjetnosti, dvorana Školica
  • Trajanje: 90 minuta 1 x tjedno, subotom od 16 do 17.30 sati
  • Voditelji: Žak Branko Valenta i Irena Đurkesac
  • Mentor: Žak Branko Valenta (koreograf, plesač i kazališni pedagog)
  • Početak: 9. 10. 2021.  – kraj 20. 6. 2022.
  • Cijena radionice je 200 kn/mj. Na plaćanje godišnje članarine odobravaju popust od 10%.

Prijave možete slati na edukacija@msu.hr, a za sve informacije tu su vam:

  • Žak – 095/802-5801
  • Irena - 091/456-9601
+3 glasa
Biljana Tandara od Biljana Tandara

Postoji ta neka interdisciplinarna Frooom Filmska Radionica za mlade koja će ovu subotu 2. listopada, početi svoje filmsko druženje za mlade od 14 do 18 godina, a koje će se održati u kinu Tuškanac od 15 do 18 sati.

Frooom odmah kreće s filmom o filmu. Pustiti će na gledanje nagrađivani rad jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora; opaku društvenu satiru realiziranu kroz naraciju i estetiku odmaknutu od uobičajenog. Vrlo zabavan, nekad mračan, ali uvijek blizak, film sukobljava dva svijeta, svijet ispeglanih imidža s ekrana sa svakodnevnim zgužvanim svijetom. Naziv filma, ime redatelja, vrsta i sadržaj filma neće biti poznati do same projekcije! Dakle, iznenađenje.

Nakon gledanja, rebus filma rješavati će zajedno voditeljica i mali polaznici niz zabavnih i kreativnih aktivnosti, i to uz pomoć slike i zvuka, glume i mizanscene, pojedinačno i kroz grupni rad u sveukupno tri sata.

Zagonetna filmska projekcija otvorena je za sve starije od 14, a mlađe od 18 spremne transformirati se od gledatelja u stvaratelje i nazad. Voditeljica Frooom Filmske Radionice je Bojana Burnać, nagrađivana redateljica i direktorica fotografije, filmska edukatorica i roniteljica na dah.

  • I još da napomenem da je ulaz na klupski program "Film naopačke" - besplatan!!!

Ako Vas zanima više, interdisciplinarna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM! ima ovdje i web: https://www.frooom.eu

Slična pitanja

1 odgovor 537 👀
1 odgovor 182 👀
3 odgovora 716 👀
1 odgovor 223 👀
3 odgovora 432 👀
1 odgovor 240 👀
3 odgovora 2.3k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...