619 pregleda
Ana Primorac u rubrici Odnosi i veze od Ana Primorac
jel flert prevara? koketiranje isto.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to flert?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Ana Merle od Ana Merle
Na pitanje "Je li flert prevara?" ima više odgovora. Naime, flert može, ali i ne mora biti prevara ovisno o tome što Vi mislite, odnosno Vaš partner misli o flertu. Kako svatko ima drugačiju percepciju o flertu iliti koketiranju, tako svatko ima drugačiji stav o tome je li on zapravo prevara ili ipak nije.
Postoji nepisano pravilo o tome da je prevara sve što vaš partner ne bi volio vidjeti, odnosno sve što skrivate od njega, no to ne mora nužni biti tako. Ipak, ako smatrate da bi to Vašem partneru zasmetalo i ugrozilo Vašu vezu bolje je da to ne činite. Također, ne koketirajte ako Vi sami ne biste voljeli uhvatiti Vašeg partnera u flertu.
U teoriji flert nije isto što i prevara, no kako je već spomenuto može biti ovisno o Vašim i partnerovim uvjerenjima. Flert ipak narušava lojalnost jer se njime pokazuje zanimanje za drugu osobu, onu s kojom se koketira. To može pogubno utjecati na vezu ako se Vaš partner osjeti ugroženo. Primjerice, partner može izgubiti Vaše povjerenje što može dovesti do niza problema.
S druge strane, stručnjaci navode da je flert s drugim osobama u umjerenim količinama u redu jer tako provjeravamo našu privlačnost i šarm. Također, smatra se da umjerena doza flerta s drugim osobama može povezati sa uzbuđenjem u samoj vezi. To ovisi o tome koliko je veza otvorena i o kompromisu između partnera. Stoga svakako treba imati na umu koliko i na koji način flert može utjecati na vašu vezu. Također, treba obratiti pažnju na učestalost koketiranja s drugim osobama.
Kakve namjere imate kada koketirate s drugima također presuđuje je li taj čin prevara ili nije. Ako flertujete s ciljem da stvorite okolnosti za neki dublji odnos u kojem biste mogli prevariti partnera, tada sam flert prerasta u prevaru.
Prema svemu navedenom možemo zaključiti da sam flert nije prevara, ali postoje slučajevi u kojima bi mogao biti. Važno je imati komunikaciju s partnerom i upoznati se s onim što mu odgovara, a što ne te u svemu pronalaziti kompromisna rješenja.
+12 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević
odabran od Ana Primorac
 
Najbolji odgovor

Flert jedino nije prevara ako osobe koje flertuju nemaju partnera.

Ako imaju - flert je definitivno prevara.

Osim, ako i u tom slučaju kada postoji partner, flert nije napravljen u dogovoru s partnerom za neko više dobro (npr. spas iz pogibeljne situacije ili su oba partnera možda - swingeri?!).

Flertovati s nekim drugim dok ste u vezi nije sigurno nešto što bi drugi partner volio. Osim ako baš voli, ali to se onda zna i to je rijetkost. Zamisli samo kako bi se ti osjećala da on flertuje s drugom djevojkom? I zamisli sad da to radi još pred tobom ili saznaš preko osobe koje oboje poznajete. Sigurno je flert nepoželjno ponašanje u vezi.

+8 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković

Mislim da ovisi o namjerama.

Postoje osobe koje su jednostavno otvorene i druželjubive, nemaju nikakve ozbiljne namjere prema drugima.

Postoje i oni koji žele otkriti koliko daleko mogu ići,odnosno koliko pažnje mogu dobiti od druge osobe i kakvu razinu povezanosti mogu ostvariti s njom.

Flertovanje jednog partnera može narušiti povjerenje.

 I dovesti do toga da se druga strana osjeća nesigurno.

 

Slična pitanja

2 odgovora
Tomislav Gatara 30.11.2021. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara
5 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Tomislav Gatara 12.07.2021. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...