35 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Što se nalazi u programu Filmskih večeri u Močvari 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (28.5k bodova)

Filmske večeri u Močvari: Sve o mojoj obitelji

Srpanjsko izdanje Filmskih večeri u Močvari donosi program najsvježijih domaćih kratkometražnih filmova nastalih u nezavisnoj produkciji koji se bave vječnom temom obitelji uz gostovanje njihovih autora.

Program će otvoriti film --- Bartola Babića Vukmira u kojem na osebujan i začudan način dokumentira obiteljski piknik, a nakon toga slijedi film Turčini Tibora Đurđeva nagrađen na nedavno održanom gledalištu Kinokluba Zagreb. U njemu autor progovara o svojoj baki i djedu na lirski promišljen i uvjerljiv način koristeći dokumentiranje njihove naizgled obične svakodnevice. Naposljetku tu je i moćan intimistički dragulj Dragi Filipe čiji je autor redatelj i dizajner zvuka Filip Zadro koji se također okitio nagradama na spomenutom Gledalištu. Filip jednom intimnom e-mailu supostavlja prizore praznog stana koji se u njemu spominje stvarajući kompleksan labirint vidljivog i nevidljivog, iskazanog i prešućenog.

U Močvari će se besplatno prikazati ova tri filma, nakon čega slijedi razgovor s njihovim autorima s kojima ćete zajedno uroniti u nepredvidljive dubine obiteljske prošlosti i sadašnjosti kroz promišljanje filmskih mogućnosti njihova konzerviranja i sublimiranja.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...