Monika Kiris u rubrici Financije od

Koja je prva korporativna obveznica na hrvatskom tržištu gdje u prospektu izdavatelj navodi da će ostvariti vlastite ciljeve uspješnosti povezane sa socijalnom i ekološkom održivosti poslovanja (engl. sustainability-linked bonds)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

24. sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Odobren prospekt društvu MERITUS ULAGANJA za javnu ponudu obveznica

Upravno vijeće Hanfe na svojoj je 24. sjednici odobrilo društvu MERITUS ULAGANJA (M+ Grupa) jedinstveni prospekt za javnu ponudu obveznica u ukupnom nominalnom iznosu do najviše 50.000.000,00 EUR.

Izdavatelj planira izdati do najviše 500 obveznica, koje će biti ponuđene isključivo kvalificiranim ulagateljima koji imaju iskustva i znanja koja im omogućavaju razumijevanje rizika tog ulaganja. Uvjete i vrijeme javne ponude odredit će izdavatelj, koji će poziv na upis obveznica objaviti na svojoj internetskoj stranici prije početka ponude. Neposredno nakon izdanja obveznica izdavatelj će podnijeti zahtjev za njihovo uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze.   

Riječ je o prvoj korporativnoj obveznici na hrvatskom tržištu gdje u prospektu izdavatelj navodi da će ostvariti vlastite ciljeve uspješnosti povezane sa socijalnom i ekološkom održivosti poslovanja (engl. sustainability-linked bonds). Prema uvjetima izdanja, izdavatelj će investitorima isplatiti i veću kamatnu stopu (za 0,75 %) od one koju će početno utvrditi ako do kraja 2024. ne postigne smanjenje apsolutnih emisija stakleničkih plinova iz opsega 1 i opsega 2 od najmanje 15 % i ne ostvari zastupljenost žena od najmanje 47 % u upravljačkim timovima Grupe.

Izdavatelj se u planiranju ovog izdanja i ciljeva povezanih s održivosti rukovodio ICMA načelima obveznica povezanih s održivim poslovanjem (ICMA Sustainability-Linked Bond Principles), koje je razvilo Međunarodno udruženje tržišta kapitala (International Capital Market Association - ICMA) u skladu s relevantnim tržišnim standardima.

U postupku odobrenja prospekta Hanfa nije utvrđivala istinitost informacija sadržanih u prospektu, već je provjeravala uključuje li dokument u potpunosti sve informacije potrebne ulagateljima koje definira Uredba EU-a o prospektu.

Slična pitanja

1 odgovor 280 👀
1 odgovor 215 👀
1 odgovor 297 👀
1 odgovor 238 👀
2 odgovora 622 👀
Nino Marić 09.07.2022. pitanje u rubrici Financije od Nino Marić
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...