79 pregleda
Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris (7.1k bodova)

Koja je prva korporativna obveznica na hrvatskom tržištu gdje u prospektu izdavatelj navodi da će ostvariti vlastite ciljeve uspješnosti povezane sa socijalnom i ekološkom održivosti poslovanja (engl. sustainability-linked bonds)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

24. sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Odobren prospekt društvu MERITUS ULAGANJA za javnu ponudu obveznica

Upravno vijeće Hanfe na svojoj je 24. sjednici odobrilo društvu MERITUS ULAGANJA (M+ Grupa) jedinstveni prospekt za javnu ponudu obveznica u ukupnom nominalnom iznosu do najviše 50.000.000,00 EUR.

Izdavatelj planira izdati do najviše 500 obveznica, koje će biti ponuđene isključivo kvalificiranim ulagateljima koji imaju iskustva i znanja koja im omogućavaju razumijevanje rizika tog ulaganja. Uvjete i vrijeme javne ponude odredit će izdavatelj, koji će poziv na upis obveznica objaviti na svojoj internetskoj stranici prije početka ponude. Neposredno nakon izdanja obveznica izdavatelj će podnijeti zahtjev za njihovo uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze.   

Riječ je o prvoj korporativnoj obveznici na hrvatskom tržištu gdje u prospektu izdavatelj navodi da će ostvariti vlastite ciljeve uspješnosti povezane sa socijalnom i ekološkom održivosti poslovanja (engl. sustainability-linked bonds). Prema uvjetima izdanja, izdavatelj će investitorima isplatiti i veću kamatnu stopu (za 0,75 %) od one koju će početno utvrditi ako do kraja 2024. ne postigne smanjenje apsolutnih emisija stakleničkih plinova iz opsega 1 i opsega 2 od najmanje 15 % i ne ostvari zastupljenost žena od najmanje 47 % u upravljačkim timovima Grupe.

Izdavatelj se u planiranju ovog izdanja i ciljeva povezanih s održivosti rukovodio ICMA načelima obveznica povezanih s održivim poslovanjem (ICMA Sustainability-Linked Bond Principles), koje je razvilo Međunarodno udruženje tržišta kapitala (International Capital Market Association - ICMA) u skladu s relevantnim tržišnim standardima.

U postupku odobrenja prospekta Hanfa nije utvrđivala istinitost informacija sadržanih u prospektu, već je provjeravala uključuje li dokument u potpunosti sve informacije potrebne ulagateljima koje definira Uredba EU-a o prospektu.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 23.05.2022. pitanje u rubrici Financije od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...