50 pregleda
Monika Kiris u rubrici Razno od Monika Kiris [Superaktivan] (4.2k bodova)

Kakvo je stanje na požarištima u Šibensko-kninskoj županiji početkom kolovoza 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (14.6k bodova)

Lokalizirani požari na priobalju, aktivan na području Lovinca

Požari na području Šibensko-kninske županije su lokalizirani, a tijekom noći su vatrogasci dežurali na požarištima.

U požaru otvorenog prostora na području Vodica, na Vodičkoj zaobilaznici, zahvaćena je trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma na površini od 250 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 74 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila te 4 Canadaira i 3 Air Tractora, a tijekom noći organizirano je dežurstvo od strane IVP Šibenik, JVP Vodice i Šibenik, DVD-a Vodice, Šibenik, Pirovac, Brodarica-Krapanj, Zablaće i Tisno sa ukupno 41 vatrogascem i 14 vozila.

I požaru na području Dubrave, Podi kod Šibenika, tijekom noći bilo je organizirano dežurstvo od strane JVP Šibenik, DVD-a Šibenik, Grebaštica, Zablaće, Bilice i Perković sa ukupno 25 vatrogasaca i 8 vozila. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, hrastova i borova šuma na površini od 8 ha, a u gašenju je ukupno sudjelovalo 38 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i dva Air Tractora.

Vatrogasci su tijekom noći radili na sanaciji požarišta na području Murvica na otoku Braču, koji je jučer u kratkom roku lokaliziran od trenutka dojave. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 37 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Bol, Supetar, Milna, Selca, Pučišća, SIVP Bol i jedan protupožarni helikopter Mi-8 MTV sa uređajem za gašenje, a izgorjelo je oko 3 ha trave, niskog raslinja i borove šume.

Požar na području Ljubača, iznad Zatona, u kojem je tijekom gašenja smrtno stradao vatrogasac, tijekom jučerašnjeg dana je lokaliziran, a tijekom noći obavljalo se dežurstvo sa 3 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Dubrovački vatrogasci. Na ovome je požaru ukupno sudjelovao 101 vatrogasac sa 26 vozila, a opožarena površina iznosi 87 ha.

Požar otvorenog prostora na području Lovinca – Tulove Grede za koji je dojava stigla 31. srpnja još je uvijek aktivan. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano 8 vatrogasaca iz DVD Velebit-Lovinac radi sanacije i dežurstva na terenu, a požarište i dalje nadgleda DVD Velebit-Lovinac sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Međunarodna konferencija za digitalne dizajnere i developere

Labin, 23.-24.09.2022.

PROGRAM | PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022


Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.2k pitanja

14.6k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...