Gordana Tatalović u rubrici Obrazovanje od Gordana Tatalović
Kako nakon održane edukacije prodati uslugu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Višnja Željeznjak od Višnja Željeznjak

Jasno mi je da se često kao samostalni poduzetnici bojite prodaje i kažete da niste prodavači, ne želite biti agresivni i nametati se. 

Želite da se automatski nakon što odradite edukaciju vaša glavna usluga prodaje. Nažalost, realnost je malo drugačija jer je prodaja temeljna funkcija svake, pa i male firme, i moramo ju namjerno dizajnirati i isplanirati da bi nam uspjela.

Da biste došli do toga da vaša publika nešto od vas kupi, oni trebaju proći kroz 3 stadija marketinškog lijevka. Na vrhu (TOFU) kupac tek shvaća da možda ima neki problem i nije spreman kupiti; u sredini (MOFU) kupac je krenuo gledati kakva sve rješenja na tržištu postoje ali još nije spreman kupiti; i na dnu (BOFU) su kupci koji su spremni čuti našu poruku i spremni su kupiti, samo je pitanje hoće li kupiti od nas ili od nekog drugog.

Edukacija je fantastično fleksibilna usluga koju možete svjesno dizajnirati da paše u bilo koji dio marketinškog lijevka.

Važno je naučiti/educirati tržište što je to što vi prodajete i koje probleme rješavaju vaše usluge.

Zato svjesno educirajte za dio lijevka u kojem se vaša ciljana publika nalazi, odnosno koju možete dosegnuti u ovom trenutku. Možete imati webinare koji objašnjavaju neki koncept. Edukaciju osmislite tako da premošćuje probleme u razumijevanju problema i vrijednosti vaše usluge.

Edukacija treba hvatati kupce u idealnom stanju (tik prije nego zatrebaju našu uslugu), tako da logičan sljedeći korak bude kupnja naše usluge.
 
Kako to napraviti na neagresivan način, kada pitchati, kada ne i zašto, pokazala sam u ovoj epizodi.  Sve što čujete i vidite  možete prilagoditi svom vlastitom stilu prodaje.

p.s. Nemojte kreirati edukaciju samo da biste prodavali. Edukacija prestaje biti edukacija, a postaje prodajni pitch kada je kreirate samo da biste prodali svoje usluge.

Višnja Željeznjak,
Pokretačica Eduze - platforme za poslovne edukacije
www.eduza.hr

Slična pitanja

1 odgovor 231 👀
1 odgovor 320 👀
1 odgovor 182 👀
1 odgovor 340 👀
1 odgovor 228 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...