122 pregleda
Mila Validžić u rubrici Internet od Mila Validžić

Vidi da se Znatko prezentira kao "mini društvena mreža". Jasno mi je što je društvena mreža, ali što je - MINI društvena meža?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

"Mini društvena mreža" obično se odnosi na društvenu mrežu koja ima manju bazu korisnika i publiku u usporedbi s većim, etabliranijim društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera i Instagrama. Te mreže mogu biti specifične za određenu nišu, služeći se određenoj skupini ljudi, kao što je određeni hobi ili interes. Također su manje poznate i manje korištene od glavnih društvenih mreža.

Izraz "MINI" ovdje bi također mogao značiti da mogu imati manje funkcionalnosti i manje resursa za razvoj novih značajki i oglašavanje i unovčavanje.

Postoji nekoliko malih društvenih mreža koje danas postoje, kao što je Nextdoor, koja je usmjerena na povezivanje susjeda, ili Meetup, koja je usmjerena na povezivanje ljudi koji dijele zajednički interes i organiziraju događaje.

Osim toga, "mini društvene mreže" također se mogu odnositi na decentralizirane društvene mreže ili alternativne društvene mreže koje su izgrađene na ravnopravnoj infrastrukturi i ne oslanjaju se na središnje poslužitelje.

+13 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
odabran od Mila Validžić
 
Najbolji odgovor

Po meni mini društvena mreža, osim što po broju korisnika može biti manja nego neke druge mainstream društvene mreže, sigurno označava i društvenu mrežu s manje mogućnosti nego opet mainstream mreže.

A upravo bih rekao da je Znatko mini društvena mreža jer i na stranicama o Znatku piše sljedeće:

Znatko je više toga u jednom - medijska platforma, mala društvena mreža, PiO forum ili još - digitalni servis online zajednice za informiranje i educiranje kroz postavljanje pitanja, odgovaranje na pitanja, komentiranje i pitanja i odgovora, te glasanje tj. ocjenjivanje korisnika na kvalitetu napisanog odgovora.

Možda je upitno da li Znatka uopće možemo klasificirati kao društvenu mrežu. Ali čuj... Neke elemente društvenih mreža ima, a i nešto korisnika. Možda baš termim "mini društvena mreža" odgovara Znatku.

Možda je i svaki forum neka vrsta "mini društvene mreže". Ne znam...

+1 glas
Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija

To je društvena mreža za sve ljubitelje automobilizma i konkretno poznatog brenda iz automobilskog svijeta koji se zove MINI i proizvodi automobile kao što su:

  • Mini Morris,
  • Mini Cooper...
Jesam li pogodio?!

Slična pitanja

1 odgovor
4 odgovora
Zoran Jurić 14.11.2020. pitanje u rubrici Društvo od Zoran Jurić
3 odgovora
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...