Biljana Tandara u rubrici Pravo od
promjena rubrike od Znatko
Prijateljice i ja smo osmislile novu internetsku uslugu koju ćemo staviti na internet bez da smo osnovale tvrtku. To bi bio sljedeći korak. Do tada bi našu osmišljenu i realiziranu ideju i njenu realizaciju na internetu ugovorno tj. pravno utemeljile.

Zanima me da li taj ugovor između nas oko posjedovanju te realizirane ideje na internetu trebamo ovjeriti kod javnog bilježnika ili ne?

Nas je ukupno pet i sve smo državljanke Republike Hrvatske, imamo OIB, itd.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Maja Kos od
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor
Općenito govoreći, ugovori između fizičkih osoba (dakle kada ne sudjeluje neka treća javna institucija, tvrtka, itd.) ne trebaju biti nužno ili obavezno ovjereni kod javnog bilježnika da bi bili pravovaljani. Takvi ugovori to i jesu bez ovjere kod javnog bilježnika (notara).

Glavna i bitna razlika između potpisa na ugovoru koji je ovjeren kod javnog bilježnika i onih koji nisu ovjereni, je u činjenici da je u situaciji potencijalno mogućeg sudskog spora puuno lakše osporavati da je stvarno ta i ta osoba svojom rukom potpisala neki dokument. No ako je njegov potpis ovjeren kod bilježnika - osporavanje potpisa je puno teže ili nemoguće.

Ukratko - kod javnog bilježnika idete samo zato da ne možete otežavati drugome pravni postupak dokazivanjem vjerodostojnosti Vašeg potpisa.

Slična pitanja

1 odgovor 14.7k 👀
2 odgovora 1.3k 👀
2 odgovora 4.1k 👀
Marin Barić 14.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Marin Barić
2 odgovora 611 👀
2 odgovora 359 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...