112 pregleda
Dina Kljajić u rubrici Softver od Dina Kljajić

Koji su najveći izazovi u primjeni softvera za upravljanje poslovnim procesima (engleski: Business Process Management)? Kako radna okolina se prilagođava i na što treba najviše paziti prilikom implementacije novih procesa, a što prilikom primjene istih?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Neki od najvećih izazova u primjeni softvera za upravljanje poslovnim procesima (BPM) uključuju:

  1. Složenost procesa: Procesi mogu biti izrazito složeni, s puno koraka, varijacija i ovisnosti. Stoga, implementacija BPM-a može biti izazovna jer zahtijeva duboko razumijevanje procesa i njihove dinamike.

  2. Nepredvidljivost: U poslovnom svijetu često postoje promjene koje mogu utjecati na procese. Kada se procesi mijenjaju, to može značiti da se i BPM sustav mora mijenjati kako bi se prilagodio novim okolnostima.

  3. Integracija s postojećim sustavima: BPM sustav treba biti integriran s postojećim sustavima u organizaciji kako bi se osigurala učinkovitost procesa. Integracija može biti izazovna ako postojeći sustavi nisu savršeno usklađeni s novim BPM sustavom.

  4. Uključivanje zaposlenika: Uspjeh BPM-a ovisi o tome da se zaposlenici uključe u proces. Stoga, organizacije moraju osigurati da zaposlenici imaju pristup obuci i podršci kako bi se osiguralo da se BPM sustav koristi na ispravan način.

Kada se radi o implementaciji novih procesa, treba paziti na sljedeće:

  1. Razumijevanje procesa: Prije implementacije novih procesa, važno je razumjeti postojeće procese i kako se oni trenutno izvode. Na taj se način može identificirati što se može poboljšati i kako novi procesi mogu biti učinkovitiji.

  2. Identificiranje ključnih metrika: Organizacije trebaju identificirati ključne metrike koje će se pratiti kako bi se osiguralo da novi procesi donose vrijednost.

  3. Uključivanje zaposlenika: Kao što smo već spomenuli, uspjeh BPM-a ovisi o tome da se zaposlenici uključe u proces. Stoga, organizacije trebaju osigurati da zaposlenici imaju pristup obuci i podršci kako bi se osiguralo da se novi procesi koriste na ispravan način.

  4. Testiranje i praćenje: Nakon implementacije novih procesa, organizacije trebaju pratiti ključne metrike kako bi se osiguralo da novi procesi rade učinkovito. U slučaju da se otkriju problemi, organizacije trebaju brzo reagirati i poduzeti korake za njihovo rješavanje.

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...