Mnogi sakriveni odgovori su sada vraćeni nakon ovog problema.
555 pregleda
Goran Dren u rubrici Kupovina od Goran Dren (5.4k bodova)
promjena rubrike od Znatkica
Recimo, želim koristiti brzu poštu (npr. DHL) kod dostave artikla s ebay-a. Koje skrivene troškove tu mogu očekivati? Carina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Mario Daka od Mario Daka (15.7k bodova)

1. Troškovi dostave

Kada govorimo o skrivenim troškovima kod preuzimanja pošiljke naručene putem interneta onda govorimo o jednoj od popularnijih metoda koje se koriste (eBay, AliExpress, ...) ali je u praksi teško izvediva za mnoge web trgovine. Naime, radi se o tome da uračunate cijenu dostave u samu cijenu proizvoda. U praksi se čini da pogledate prosječnu visinu košarice u zadnjih 6 mjesec broj kupljenih proizvoda i odredite postotak koliko Vam je proizvod skuplje (u prosjeku je do između 8 do 10 %).

Mnogi web shop softveri imaju opciju da se shipping cijena ugradi u proizvod te ako je taj proizvod u košarici - dostava cijele košarice je besplatna. Ovo metoda besplatne dostave ujedno može i biti dvosjekli mač jer dotični proizvodu su najčešće visokog cjenovnog karaktera.

Dok troškove prijevoza koji su problematični za web trgovine, moguće je iskoristiti radi očekivanja potrošača te zadržati profitne marže i povećanje poslovanja s klijentima. Bitno je samo pronaći dobar omjer uloženog i dobivenog. Kao i uvijek najbitnije je da testirate na što Vaši kupci najbolje reagiraju. I s kojim načinom dostave imate najveću moguću prodaju.

2. Carina

Možda najčešća neugodna situacija u kojoj se kupci znaju naći su skriveni troškovi, osim dostave, troškovi carine. Cijena nam se učini više nego povoljna, no kada naša narudžba napokon pristigne, za nju treba platiti i neplanirane troškove kao što su carinski troškovi.

U praksi, možete računati da za Hrvatsku oni mogu iznositi oko 25% na cijenu robe. No, rizik je, ali i sreća što nekada carinici procijene da Vašu robu neće cariniti (iz više razloga) i nećete morati platiti carinu. Ipak, te sreće nisu svi i robu ne možete dobiti dok ne platite carinu.

–1 glas
Ivan Ivić od Ivan Ivić (389 bodova)
Kod Hrvatske pošte je kod preuzimanja pošiljke sa otkupninom 7kn
Web::Edukacija od Web::Edukacija (4.2k bodova)
Ovo nije točno! Cijena se izračunava prema tablici.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
Ivan Gačić 04.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić (7.2k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 10.02.2016. pitanje u rubrici Stanovanje od Goran Dren (5.4k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.2k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...