302 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren (6.2k bodova)

Zanima me pitanje iz naslova prezentacije sa Weboo 2015 od predavača Ivice Kruheka... Zašto u Hrvatskoj potencijalni kupci odbacuju kupovinu s punom košaricom i kako to spriječiti?

P.S. Predavanje je odavdje: http://www.webedukacija.com/weboo2015

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Nina Jandrić od Nina Jandrić (371 bodova)
Prije svega treba razumijeti da današnji kupac ima više opcija nego ikada prije, lakše provjeri ponudu konkurencije, lakše nego ikada prije se odlučuje za drugog trgovca, želi brand proizvode po prihvatljivoj cijeni, želi iskustvo, doživljaj kupnje. Online iskustvo utječe na prodaju više nego ikada prije, dolazi u fizičku trgovinu razgledati proizvode, zatim se vrati doma i kupuje ih online kod najjeftinijeg trgovca.

Stoga je bitno analizirati, mjeriti i optimizirati jer 97% - 99% korisnika koji posjete vašu web trgovinu neće napraviti baš ništa i od njih nećete imati baš nikakve koristi. Treba nas zanimati što ti ljudi uopće rade kad dođu u web trgovinu? da li samo otvore stranicu i odmah je zatvore ili se zadrže na stranici? koliko dugo se zadrže u web trgovini? koji proizvodi su najgledaniji a koji najprodavaniji? da li najviše posjetitelja dobivate preko Google-a, preko oglašavanja na društvenim mrežama? tko su najbolji kupci, oni koji dođu preko Google-a, Facebook-a, newslettera ili … ? koliko korisnika dođe samo jednom a koliko ih se redovito vraća u vašu web trgovinu?

Da bi smanjili stopu napuštanja košarice treba raditi na dovođenju posjetitelja za koje postoji veća šansa da postanu kupci, na samoj web trgovini i pokušati izvući najviše iz postojeće posjećenosti, te raditi na samima sebi, asortimanu i usluzi koju pružate kupcima. To sve možemo kroz module koji povećavaju prodaju (up-sale • cross-sale • često kupljeno zajedno • tražilica • atributi i filtriranje • kodovi za popust • live-chat).

U HRV su dosta bitni i načini plaćanja, uvjeti dostave, mogućnost povrata, akcije i popusti, dostupost, opis proizvoda, dizajn stranice, tražilica..

Kroz module se može smanjiti stopa napuštanja košarice kroz promotivne kodove koje kupac unosi prilikom dovršetka kupovine, live chatove gdje se nudi popust u narednih 30 min i sl.

Treba imat na umu da pri samoj registraciji korisnika sve treba pojednostaviti i ne mučiti ljude popunjavanjem podataka, samo nužne informacije prikupiti.

Alati kojima možete pratiti zadržavanje miša na ekranu, klikove po stranici su : Optimazly.com, Session recording koji mogu dobro poslužiti kod analize stranice.

Proučiti i način rada Bookinga - dobar primjer korištenja psihologije ponašanja potrošača.

Slična pitanja

1 odgovor
Goran Dren 05.12.2015. pitanje u rubrici Poslovanje od Goran Dren (6.2k bodova)
2 odgovora
Goran Dren 23.03.2015. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren (6.2k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatkica 06.10.2020. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Znatkica (5.3k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 23.03.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren (6.2k bodova)
2 odgovora
Zoran Jurić 10.07.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Zoran Jurić (8.6k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...