201 pregleda
Dina Kljajić u rubrici Promet i vozila od Dina Kljajić

Što mislite hoće li Mate Rimac na kraju krajeva, uz sva događanja rokova, uspjeti kroz firmu Project 3 Mobility pustiti u Zagrebu u promet robo-taxije i kojima se piše po medijima?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako je Rimac uspio s firmom Rimac Automobili?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+13 glasa
Mario Bedeković od Mario Bedeković

Mislim da je Mate Rimac vrlo ambiciozan. Rekli bi - fura se malo na Musk-a. I po meni ima sve šanse uspjeti. Pogotovo u svom projektu robotaxija iako garancija ne postoji. Iako po zadnjemu on nije operativno uključen u tu firmu za robotaksije pa ne znam zašto se njega spominje u kontekstu ovog pitanja.

Znate i sami da Rimac već ima iskustva u razvoju električnih vozila. Pa i autonomnih sustava. Ne velika, ali ima neka. A još ima i snažnu podršku hrvatskih vlasti. Ma što mi mislili o tome, a to je bitno da dobije političku snagu za promjenu zakona kojima će dopustiti uopće robotaksijima da voze po našim cestama.

A ono najvažnije - Rimac ima pristup kapitalu! Rimac je izdašno financiran. Tvrtka je skupila milijarde eura od investitora. A opet, ako i ne uspije - barem je probao.

+11 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Osobno - ne vjerujem. Razlog tome je, što mi to zovemo ,,rimčeva,, firma - sad je to Bugati, i rimac će kao i svaki manjinski vlasnik, pratiti smjernice vlasnika firme.- istina, u određenom domenu poslovanja, on ima određenu automnost, ali kad se rade veliki projekti, to mora ,,,blagosoviti,, gazda. Osobno mislim, da će se s vremenom rimac potpuno utopiti u bugati i nestati, u smislu - brenda. Da se ta firma zove Rimac-bugati, onda bi vjerovao u budučnost rimca, kao samo stalne firme, ali ovako, s vremenomće nestati, kao što su nestali neki Bugatijevi modeli, jer moramo znati razlikovati - marku od modela..marka je uvjek prva napisana, pa onda model (npr - fiat - punto..) kao tvornici predviđam dobru budučnost, ali ne pod nazivom - rimac, već Bugati..na - žalost.
Dina Kljajić od Dina Kljajić
Navodite drugu firmu.
Pitanje je za firmu -> Project 3 Mobility <-
Mehmed Handžić Rasta od Mehmed Handžić Rasta
lopovluk - z- - krkanluk
+2 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Još jena,,bara,, da se maznu pare - u kojem Gradu ste vidjeli - ili Državi, Automobil na cesti, koji je proizveo RIMAC..??
Ameri i Rusi su do prije rata, u texasu osnovali zajedničku firmu - za razvoj automnog vozila ,, radili su i na kamionima,
Koji grad u evropi ima - autonomni ili - ti , robo taxi ..??
+2 glasa
Dario Barić od Dario Barić
Projekt mu kasni, ali ima i on svoje "igrače" koji pozitivno pišu o njemu...

"Hrvatski lijeni, neradnički i neuki polusvijet, ljude koji znaju sve o svemu bez da su jednu knjigu pročitali, a kamoli napisali, ljude koji ujutro mrze svoj posao a popodne cijeli svijet – ništa ne uznemirava više nego tuđi uspjeh. A Rimac je uspio."
(Index.hr "Luzeri, Rimac je sto puta uspješniji od vas", Goran Vojković, 15:04, 07. ožujka 2018.)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/luzeri-rimac-je-sto-puta-uspjesniji-od-vas/1030610.aspx

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...