Goran Dren u rubrici Web Marketing od

Dakle, imamo content marketing, a imamo i inbound marketing. U čemu je razlika?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako povećati posjećenost web stranica?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Web::Edukacija od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor
Content marketing je namjera privlačenja i zadržavanja kupaca (posjetitelja) neprekidnim stvaranjem i održavanje relevantnog i potrebitog sadržaja s namjerom utjecaja na ponašanje kupca (posjetitelja). To je neprekidni proces, integriran u cjelokupnu marketinšku strategije te se fokusira na vlastite medijske kanale, a ne na unajmljivanje tuđih.

Inbound marketing je širi pojam privlaćenja kupaca (posjetitelja), te sadrži i pojam content marketinga unutar svoje podijele.
Ivan Bilić od
Napišite još malo više što je sve inbound marketing...‌
–5 glasa
Oskar Novak od

Iako je informatički svijet prepun zagonetnih pojmova skupa s ostalim granama koje se nadovežu na sve to (u ovom slučaju marketing) - cijela stvar uopće nije toliko teška za razumjeti, ali niti za pojasniti.

U principu oba tipa marketinga imaju različitosti i sličnosti koje se na neki način nadopunjavaju, ali u suštini se radi o stvarima koje iz "istog izvora" imaju podjednako značenje s nekim različitim detaljima koje će svakako interesirati one koji žele znati dosta o ovoj temi.

Content marketing je u biti jedan veoma važan dio inbound marketinga, a on je sam po sebi široki pojam (ajmo reći "high level" pojam) taktike koja umjesto da "gura" iterruptivne poruke van prema klijentu - uključi određenu dozu perspektive prema "van" i usmjeri klijente prema vašem poslu odnosno "businessu". Cilj "content marketinga" je također, logički - da se bolje upozna tržište te da se prema tom tržištu ostvari povjerenje u vašu tvrtku. Kod individualca je ovo veoma zanimljiv aspekt jer se može iskoristiti kao instrument za zapošljavanje odnosno za dokazivanjem prema onima koji bi vas mogli zaposliti.

Ono što je danas trend u svijetu kada je "Content marketing" u pitanju jest da eksperti vjeruju kako marketing nadilazi tradicionalne kanale prodaje te komunikacije s kupcima. Koristeći sadržaj kako bi ostali u doticaju s kupcem će ih potaknuti da podrže vaše vrijednosti te da rade na cross-sellingu, up-sellingu te ojačaju svoj tkz. "renewal rate".

Content marketing je svakako moguće povezati s vašom web stranicom, e-mail marketingom, video marketingom u punom smislu riječi da je ova taktika nešto što je integrirani dio Marketing Machine sustava. Content marketing uključuje doista veliki repozitorij alata koji su isto jedan posebni arsenal kojima možemo doći do korisnika: webinars, video sadržaj, eBooks, prezentacije, infographics pa čak i podcasts sve to spada u jednu veliku zdjelu.

Dakle da završimo jedan dio priče za one koji žele definiciju Content marketinga: "Content marketing je marketing tehnika izrade i distribucije relevantnog i dragocjenog sadržaja koji će privući te "dovući" točno definirani tip klijenata. Cilj je profitabilnost tijekom cijele "aktivnosti"".

- Sada, Inbound marketing. Kako ovo objasniti, a da bude sročeno u razumljivom tonu - to je pitanje koje si samo netko tko je bio u ovoj vrsti posla može zaista postaviti. Inbound marketing u biti služi da pruži kontekst za donošenje odluka za "content" dio odnosno sadržaj. Neka definicija bi glasila kako je danas umjesto starog outbound marketing metoda (kupovanje oglasa, plaćanje e-mail lista te praćenje nekih određenih aktivnosti tržišta - fokus prerastao na izradu kvalitetnog sadržaja koji "povuče" ljude prema vašoj tvrtci ili proizvodu (što je još i najbolje - upravo tamo gdje žele biti i čime se žele baviti. Na taj način možete efikasno poravnati interese korisnika odnosno klijenta te prirodno na taj način privući "inbound" promet koji će u dugoročnom smislu vrlo vjerojatno prosperirati.

Velika većina eksperata na ovom području objašnjava da je inbound marketing odličan kada se radi o malim poslovanjima no mnoge su gore navedene razlike upravo zbunile korisnike koje tu na Znatku demistificiramo. Razlog? Bliska povezanost dva pojma koja u biti rade kao "švicarski sat" ukoliko se implementiraju na pravilan način.

Dakle, suma summarum: Content i Inbound marketing su u biti jedno te isto samo što su različiti po imenu te način na koji se referiramo na njih. Inbound nikad neće propasti ukoliko se stvarno napravi kvalitetna strategija te mIješani oblik formata sadržaja. Npr. veliki blog je sam po sebi sadržaj no zbog Inbound marketinga i po njegovim principima - trebalo bi tu biti svega - od video sadržaja, datoteka koje sadrže studije, webinars itd. U drugom slučaju ako je želja da se stvarno referira na korištenje izrade sadržaja (koji efikasno stvara lead, a leadove u kupce te na kraju dana - odlične prenosioce dobre poruke na dalje) onda se cijeli ovaj skup u biti treba shvatiti kao jedan kolektivni prilaz marketingu.

Zašto se ova dva pojma separiraju? Pa eto jedan udio u tome imaju i alati koje koristimo da bi pratili promet i upravljali nekim dijelovima procesa. U svakom slučaju radi se o činjenici na kraju dana - koristeći ovu kolektivnu tehniku podižemo sadržaj na kvalitetnu i visoku razinu te privlačimo klijente puno efikasnije.

Zoran Jurić od
dobro a sto je tu pisac zelio reci?‌
Robert Mali od
oskare, oskare, evo opet....
za ovaj odgovor zaslužuješ da se zoveš - zlatna malina...
a ne oskar...‌

Slična pitanja

2 odgovora 460 👀
2 odgovora 630 👀
2 odgovora 332 👀
2 odgovora 822 👀
3 odgovora 992 👀
Marinko Zadro 30.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...