6.0k pregleda
Marko Radić u rubrici Jezik i govor od Marko Radić (7.2k bodova)
Možete li mi preporučiti neki vaš najbolji online prevoditelj za jezike? Zanima me njemački, engleski i francuski. Naravno, da su povezani sa hrvatskim jezikom. Ma da je i srpski tj. bosanski, isto bi bilo u redu. Samo da je dobar prevoditelj.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić (11.6k bodova)
Mislin da netriba trazit dalje od google jer je to tool koji redovito se ispravlja i popunjen je sa poprilicnim brojem fraza: https://translate.google.com/?hl=hr
+4 glasa
Klara Stura od Klara Stura (236 bodova)
Najpraktičniji i najčešće korišten online prevoditelj je naravno Google translate. Međutim, problem na koji sam ja(a vjerujem i puno drugih ljudi) nailazila kod prevođenja na Google translate-u je to što rečenice često treba pisati u manjim dijelovima da bi on "uhvatio" to sve i ponudio točan prijevod. S prevođenjem na ili sa hrvatskog jezika je najveći problem bio taj što bi često padeži bili pogrešni, rodovi, jednina/množina i slično. To ne predstavlja problem ako trebate prevesti pojedinačan pojam ili kratku rečenicu sa jednostavnim riječima, ali ako prevodite nešto ozbiljnije, poduže i ako niste sigurni je li prijevod točan, može se naići na problem.

Ne postoji savršen online prevoditelj i uvijek će se naletjeti na određena odstupanja, ali evo, ja ako prevodim nešto(najčešće s talijanskog jezika), puno mi je lakše i nekada i točniji prijevod na Microsoftovom prevoditelju(Microsoft translator). Postoji opcija pokretanja na web pretražitelju(Bing), ali imate i mogućnost skidanja mobilne ili desktop aplikacije. Iako Google ima raznoliku ponudu jezika, širu nego Microsoftov, na Microsoft translator-u je meni osobno lakše i bolje.

Linkovi spomenutih prevoditelja:
https://translate.google.com/
https://www.bing.com/translator

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Ivan Gačić 22.03.2016. pitanje u rubrici Jezik i govor od Ivan Gačić (7.2k bodova)
2 odgovora
Mia Marijanović 02.05.2014. pitanje u rubrici Obrazovanje od Mia Marijanović (7.7k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.7k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...