8.4k pregleda
Marko Radić u rubrici Jezik i govor od Marko Radić (9.0k bodova)
Možete li mi preporučiti neki vaš najbolji online prevoditelj za jezike? Zanima me njemački, engleski i francuski. Naravno, da su povezani sa hrvatskim jezikom. Ma da je i srpski tj. bosanski, isto bi bilo u redu. Samo da je dobar prevoditelj.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić (14.8k bodova)
Mislin da netriba trazit dalje od google jer je to tool koji redovito se ispravlja i popunjen je sa poprilicnim brojem fraza: https://translate.google.com/?hl=hr
+5 glasa
Klara Stura od Klara Stura (299 bodova)
Najpraktičniji i najčešće korišten online prevoditelj je naravno Google translate. Međutim, problem na koji sam ja(a vjerujem i puno drugih ljudi) nailazila kod prevođenja na Google translate-u je to što rečenice često treba pisati u manjim dijelovima da bi on "uhvatio" to sve i ponudio točan prijevod. S prevođenjem na ili sa hrvatskog jezika je najveći problem bio taj što bi često padeži bili pogrešni, rodovi, jednina/množina i slično. To ne predstavlja problem ako trebate prevesti pojedinačan pojam ili kratku rečenicu sa jednostavnim riječima, ali ako prevodite nešto ozbiljnije, poduže i ako niste sigurni je li prijevod točan, može se naići na problem.

Ne postoji savršen online prevoditelj i uvijek će se naletjeti na određena odstupanja, ali evo, ja ako prevodim nešto(najčešće s talijanskog jezika), puno mi je lakše i nekada i točniji prijevod na Microsoftovom prevoditelju(Microsoft translator). Postoji opcija pokretanja na web pretražitelju(Bing), ali imate i mogućnost skidanja mobilne ili desktop aplikacije. Iako Google ima raznoliku ponudu jezika, širu nego Microsoftov, na Microsoft translator-u je meni osobno lakše i bolje.

Linkovi spomenutih prevoditelja:
https://translate.google.com/
https://www.bing.com/translator

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Ivan Gačić 22.03.2016. pitanje u rubrici Jezik i govor od Ivan Gačić (8.7k bodova)
2 odgovora
Mia Marijanović 02.05.2014. pitanje u rubrici Obrazovanje od Mia Marijanović (9.4k bodova)
1 odgovor
Ivana Basar 12.09.2020. pitanje u rubrici Jezik i govor od Ivana Basar (3.9k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...