4.9k pregleda
Marko Radić u rubrici Obrazovanje od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
Možete li mi preporučiti neki vaš najbolji online prevoditelj za jezike? Zanima me njemački, engleski i francuski. Naravno, da su povezani sa hrvatskim jezikom. Ma da je i srpski tj. bosanski, isto bi bilo u redu. Samo da je dobar prevoditelj.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.2k bodova)
Mislin da netriba trazit dalje od google jer je to tool koji redovito se ispravlja i popunjen je sa poprilicnim brojem fraza: https://translate.google.com/?hl=hr
+3 glasa
Klara Stura od Klara Stura [Aktivan] (226 bodova)
Najpraktičniji i najčešće korišten online prevoditelj je naravno Google translate. Međutim, problem na koji sam ja(a vjerujem i puno drugih ljudi) nailazila kod prevođenja na Google translate-u je to što rečenice često treba pisati u manjim dijelovima da bi on "uhvatio" to sve i ponudio točan prijevod. S prevođenjem na ili sa hrvatskog jezika je najveći problem bio taj što bi često padeži bili pogrešni, rodovi, jednina/množina i slično. To ne predstavlja problem ako trebate prevesti pojedinačan pojam ili kratku rečenicu sa jednostavnim riječima, ali ako prevodite nešto ozbiljnije, poduže i ako niste sigurni je li prijevod točan, može se naići na problem.

Ne postoji savršen online prevoditelj i uvijek će se naletjeti na određena odstupanja, ali evo, ja ako prevodim nešto(najčešće s talijanskog jezika), puno mi je lakše i nekada i točniji prijevod na Microsoftovom prevoditelju(Microsoft translator). Postoji opcija pokretanja na web pretražitelju(Bing), ali imate i mogućnost skidanja mobilne ili desktop aplikacije. Iako Google ima raznoliku ponudu jezika, širu nego Microsoftov, na Microsoft translator-u je meni osobno lakše i bolje.

Linkovi spomenutih prevoditelja:
https://translate.google.com/
https://www.bing.com/translator

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...