Kako podići razinu konverzija u web shopu?

102 pogleda
garavuša pitano Sep 21, 2016 u kategoriji Web Marketing od korisnika garavuša Aktivan (758 bodova)
Kako se može podići razina konverzija u web shopu? Znate li neke učinkovite tehnike koje najviše dižu konverzije u web shopu?

Please log in or register to answer this question.

4 odgovor(a)

0 glasova
Vjekoslav Šimić odgovoreno Apr 16 od korisnika Vjekoslav Šimić Početnik (68 bodova)
Dakle za početak da definiramo stopu konverzije, to je postotak osoba koje su posjetile vašu stranicu i pri tome kupile nešto, odnosno omjer broja narudžbi i broja posjeta. Ona ovisi o struktruri posjetitelja koje dovedete na stranicu te o kanalu marketinga preko kojega je osoba došla na vašu stranicu. Ovisi također o brojnosti asortimana, koliko je jak vaš brend te o dizajnu same web trgovine. Ovisi dakako i da li je stranica prilagođena mobitelu, koliko su proizvodi i da li su uopće dostupni, te o samom opisu proizvoda. Također je bitno i povjerenje koje posjetitelj doživi prilikom posjete, uvijeti dostave, povrata, te cijena. Kako biste povećali stopu konverzije morali biste obratiti pozornost na nekoliko stvari. Pod broj jedan trebali bi usmjeriti vaše inpute na rad kako bi doveli posjetitelje za koje pretpostavite da postoji velika mogućnost da od vas nešto i kupe. Pod broj dva pokušati izvući što je moguće više informacija od samih posjetitelja. Pod broj tri potreban je rad na vama samima, vašem asortimanu te o usluzi koju pružate ljudima koji se odluče za kupovinu kod vas. Kada dobijete zadovoljnog kupca, nemojte prestati obraćati pozornost na njega, nego radite na njemu, pružite mu dodatne mogućnosti npr. poklon bon ili nekakvav popust, bitna je pažnja kako bi se svaki put vratio kod vas i baš kod vas kupio ono što mu je potrebno.
+2 glasova
Elena Matas odgovoreno Apr 20 od korisnika Elena Matas Početnik (52 bodova)

Stopa konverzije je postotak koji je vaša web trgovina pretvorila u kupce odnosno omjer broja narudžbi i broja posjetitelja.

O čemu ovisi stopa konverzije:

  • ​​strukturi posjetitelja koje dovodite na strancu i vrsti marketinškog kanala koje koristite - želite dovesti one posjetitelje za koje je veća šansa da postanu kupci
  • dizajnu web trgovine i prilagođenosti mobitelima i tabletima - želite izvući maksimum iz postojećih posjetitelja
  • vrsti i brojnosti asortimana, dostupnosti, opisu i fotografijama proizvoda, uvjetima dostave i povrata te jednostavnosti u snalaženju na web trgovini - želite pružiti što bolju uslugu kupcima

Moduli koji vam mogu pomoći u povećanju prodaje:

  1. up-sale - omogućava da prikazujete slične, ali nešto skuplje proizvode od onog kojeg kupac gleda
  2. cross-sale - omogućava da prikazujete komplementarne proizvode
  3. često kupljeno zajedno - slično kao cross-sale, ali omogućava kompletiranje proizvoda u paket te nudite popust na kupnju čitavog paketa
  4. tražilica
  5. atributi i filtriranje - pogodno za web trgovine s puno artikala
  6. kodovi za popust - dobro definirajte što kod uključuje
  7. live chat - pomoć kupcima oko proizvoda i procesa kupovine

​Ključ je da posjetitelj osjeti povjerenje pri posjeti vaše web trgovine što također igra veliku ulogu u povećanju konverzije.

 

0 glasova
Kristina Kozić odgovoreno prije 6 dana od korisnika Kristina Kozić Početnik (46 bodova)
Stopa konverzije je postotak posjetitelja koje je vaša web trgovina pretvorila u kupce. Točnije: stope konverzije = broj narudžbi/broj posjeta. Dobra stopa konverzije je otprilike 0,2% do 5,7%, a ona ovisi o nizu faktora: strukturi posjetitelja koje dovodite na stranicu, marketinškom kanalu preko kojeg su posjetitelji došli na stranicu, vrsti i brojnosti asortimana, brandu, dizajnu web trgovine, prilagođenosti web shopa za mobitele i tablete, dostupnosti proizvoda, opisu proizvoda, broju i kvaliteti fotografija, cijeni, akcijama i popustima itd.
Ono na čemu se mora poraditi ako se želi povećati stopa konverzije je sljedeće. Dovođenje posjetitelja za koje postoji veća šansa da  postanu kupci, na samoj web trgovini (moramo pokušati izvući najviše iz već postojeće posjećenosti) te na samima sebi, asortimanu, usluzi koju pružamo posjetiteljima. Moduli koji nam mogu pomoći kod povećanja stope konverzije su: up sale, cross sale, često kupljeno zajedno, tražilica, atributi i filtriranje, kodovi za popust, live chat.
0 glasova
Maja Blažević odgovoreno prije 3 dana od korisnika Maja Blažević Početnik (55 bodova)
Stopa konverzije odnosi se na postotak posjetitelja koje je naša web stranica pretvorila u kupce, a dobra stopa koja se izračunava pomoću formule broj narudžbi/broj posjeta iznosi 0,2 posto do 5,7 posto. Sama stopa konverzije ovisi o nizu čimbenika među kojima su: struktura posjetitelja koje dovodimo na našu stranicu, dizajn web trgovine, dostupnost i opis proizvoda, uvjeti i dostupni modeli plaćanja, uvjeti dostave i povrata, koliko je naša web trgovina jednostavna za snalaženje, akcije, popusti, cijene...

Ukoliko želimo poboljšati stopu konverzije postoje stvari na kojima možemo raditi, a među njima je dovođenje posjetitelja kod kojih je veća šansa da će se pretvoriti u naše kupce. Također, trebamo raditi na samoj web trgovini i pokušati izvući najviše iz posjećenosti koje imamo, ali i raditi na sebi, te asortimanu i uslugama koje pružamo.

Rad na našoj trgovini među ostalim uključuje osiguravanje bogatijih opcija dostave, ali i osiguravanje jednostavnog checkout procesa odnosno procesa plaćanja za koji bi bilo poželjno da sadrži što manje koraka i da je moguć bez prethodne registracije. Dakle, bitna je jednostavnost cijelog procesa u kojem će našem kupcu u svakom trenutku svaki korak procesa biti jasan.

Dobro je i kupca koji je obavio kupnju o svim detaljima obavijestiti e-mailom tako da još jednom na jednom mjestu dobije sve informacije o akciji koju je upravo obavio i da u svakom trenutku vrlo brzo može provjeriti kada može očekivati dostavu.

Slična pitanja

2 odgovora 276 pogleda
1 odgovor 164 pogleda
1 odgovor 508 pogleda
2 odgovora 248 pogleda
1 odgovor 1,570 pogleda
1 odgovor 213 pogleda
Goran Dren pitano Mar 23, 2015 u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,608 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,003 pitanja

2,590 odgovora

1,288 komentara

632 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...