Društvo s ograničeno odgovornošću!

42 pogleda
Barbara Letinčić pitano Jan 26 u kategoriji Poslovanje od korisnika Barbara Letinčić Početnik (4 bodova)
Pozdrav,

imam nekoliko pitanja vezanih uz osnivanje D.O.O
Pozdrav, imam nekoliko pitanja...

Dakle, osnovali bi tvrtku za oglašavanje i najam.

Odnosno Agenciju za posredovanje s nekretninama.

Prethodno, da bi mogli otvoriti tu vrstu posla  potrebno je položiti stručni ispit u HGK da bi postojala mogućnost otvaranja-1.000,00 kn?

Nakon toga troškovi otvaranja sa svime koštaju cca 25.000,00 kn.

Ono što mene dalje zanima, a surfajući internetom teško je iskopati postoje različite varijante...

D.O.O. otvorila bi zaposlena osoba, kojoj se već uplaćuje mirovinsko i zdravstvenom, dakle ovo  joj ne bi bio primarni posao nego sekundarni biznis, od kojeg nema velike dobiti,odnosno ona je samo 15tak% ukupnog primljenog novca na račun, no da bi se posao mogao voditi mora postojati firma.

Ono što mene zanima:

1.Može li ta osoba ujedno biti, zaposlenik i direktor. Odnosno postoji li obveza uplaćivanja direktorske plaće, zaposlenika ili oboje.

2. Postoje li na bilo koji način neka davanja koja se mora plaćati za direktora ili zaposlenog (koji je zaposlen kod drugog poslodavca ) na godišnjoj ili mjesečnoj bazi?

3. Koliki su državni nameti porezi za D.O.O  kojem godišnji primitci ne bi iznosili više od 210 000,00 kn. ( koliko se plaća porez na dobit ili dohodak?) taj dio mi nije jasan, da li plaćamo porez na dobit, porez na dohodak ili neka druga vrsta zbog djelatnosti.

3. Kako bi primarna djelatnost bila najam, tako je priljev novaca na račun velik od najma, ali se on u konačnici mora vratiti na račun vlasnika nekretnine, plaća li se porez na tu dobivenu našu razliku između primljenog novca i isplaćenog?

4.Koliko iznose i koje vrste troška su otprilike obavezne na godišnjoj razini  kod d.o.o  tvrtke ovakve vrste. Pitam to kako bi razmislili da li naša godišnja dobit može pokriti troškove vođenja poslovanja, ili ih barem staviti na 0.

5. Poslovni prostor imamo. (Privatno, čiji je vlasnik rodbina) postoje li tu neke cake kako bi se izbjeglo plaćanje poreza npr. Ugovor o zakupu  na mizerni mjesečni iznos?

 

PUNO HVALA NA ODGOVORU I STRPLJENJU!!!
Znatko commented Feb 3 od korisnika Znatko Aktivan (708 bodova)
Molimo Vas da svako pitanje bude izdvojeno a na mjesto pitanja ne pišete izjavne rečenice jer ovako kršite ovdje pravila postavljanja pitanja.

Please log in or register to answer this question.

Slična pitanja

1 odgovor 118 pogleda
0 odgovora 38 pogleda
0 odgovora 27 pogleda
1 odgovor 42 pogleda
Dimitrije-Vuk Veličković pitano Apr 12, 2016 u kategoriji Poslovanje od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,086 bodova)
1 odgovor 101 pogleda
Dimitrije-Vuk Veličković pitano Apr 13, 2016 u kategoriji Poslovanje od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,086 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,031 pitanja

2,638 odgovora

1,316 komentara

747 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...