Zoran Jurić u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić
Da li to spada u istu kategoriju kao i prezentiranje kupljenih radova kao svoje ili je normalno to koristit u svom web dizajnu? Isto pitanje imam za Znatka ali vezano uz za template framework. Kako vi gledate na to?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Marko Radić od Marko Radić

UI kit se definira kao komplet odnosno zbirka predefiniranih i dizajniranih elemenata nekog korisničkog sučelja te sadrži skup elemenata dizajna kao što su komponente i stilovi korisničkog sučelja.

Primjena gotovih i licenciranih UI kitova je uobičajena kod programera jer štedi vrijeme i novac. Ne treba se angažirati dizajnera UI kita, već se kupuje gotova te obično stilski lijepo uređena zbirka elemenata koje programeri mogu jednostavno koristiti prilikom izrade aplikacije i fokus razvoja softvera može biti na poslovnoj logici, pa finalni proizvod može biti prije gotov.

S obzirom da elemenata UI kita ima stotine, ako ne i tisuće, varijacije na temu konačnog softverskog produkta su tako velike i mnogobrojne, te s obzirom da će se različite softverske aplikacije uz isti UI kit najvjerojatnije koristiti za različite namjene i zadatke, konačni user experience neće previše govoriti o tome da li su elementi baš originalni, već će više ići u prilog činjenici da su lakše upotrebljivi jer je korisnik već negdje (možda!) susreo taj isti UI kit i te iste njegove elemente.

Odgovor za framework ne bih previše pridavao važnosti u tome segmentu. To nije prezentiranje kupljenih radova kao svojih jer framework je samo platforma na kojoj se tek razvija nešto svoje. Namjena frameworka (pa i UI kita) upravo i je da koristi i ugradi u vlastiti softverski projekt, a s druge strane da ubrza razvoj istog.

Slična pitanja

3 odgovora 6.5k 👀
Goran Dren 08.04.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Goran Dren
1 odgovor 366 👀
2 odgovora 615 👀
1 odgovor 460 👀
1 odgovor 1.7k 👀
26.01.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od marijap_os
2 odgovora 273 👀
1 odgovor 902 👀
Marinko Zadro 14.04.2015. pitanje u rubrici Programiranje od Marinko Zadro
1 odgovor 1.6k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...