298 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
Da li to spada u istu kategoriju kao i prezentiranje kupljenih radova kao svoje ili je normalno to koristit u svom web dizajnu? Isto pitanje imam za Znatka ali vezano uz za template framework. Kako vi gledate na to?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Marko Radić od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)

UI kit se definira kao komplet odnosno zbirka predefiniranih i dizajniranih elemenata nekog korisničkog sučelja te sadrži skup elemenata dizajna kao što su komponente i stilovi korisničkog sučelja.

Primjena gotovih i licenciranih UI kitova je uobičajena kod programera jer štedi vrijeme i novac. Ne treba se angažirati dizajnera UI kita, već se kupuje gotova te obično stilski lijepo uređena zbirka elemenata koje programeri mogu jednostavno koristiti prilikom izrade aplikacije i fokus razvoja softvera može biti na poslovnoj logici, pa finalni proizvod može biti prije gotov.

S obzirom da elemenata UI kita ima stotine, ako ne i tisuće, varijacije na temu konačnog softverskog produkta su tako velike i mnogobrojne, te s obzirom da će se različite softverske aplikacije uz isti UI kit najvjerojatnije koristiti za različite namjene i zadatke, konačni user experience neće previše govoriti o tome da li su elementi baš originalni, već će više ići u prilog činjenici da su lakše upotrebljivi jer je korisnik već negdje (možda!) susreo taj isti UI kit i te iste njegove elemente.

Odgovor za framework ne bih previše pridavao važnosti u tome segmentu. To nije prezentiranje kupljenih radova kao svojih jer framework je samo platforma na kojoj se tek razvija nešto svoje. Namjena frameworka (pa i UI kita) upravo i je da koristi i ugradi u vlastiti softverski projekt, a s druge strane da ubrza razvoj istog.

Slična pitanja

3 odgovora 5.5k pregleda
Goran Dren 08.04.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Goran Dren [Ekstraktivan] (5.4k bodova)
1 odgovor 356 pregleda
1 odgovor 1.3k pregleda
26.01.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od marijap_os
3 odgovora 1.6k pregleda
1 odgovor 392 pregleda
Goran Dren 06.02.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Goran Dren [Ekstraktivan] (5.4k bodova)
1 odgovor 257 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...