283 pregleda
Ivana B. u rubrici Posao od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što poslodavac ne želi vidjeti u životopisu i što će smanjiti šanse za dobivanje radnog mjesta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.2k bodova)

1. Ne pretjerujte i ne izmišljajte vještine

Važno je da u životopisu ne pretjerujete u opisu svojih vještina. Nemojte svoj životopis natrpati pridjevima poput najbolji, izvrstan, strastven, posvećen... Cilj je prikazati sebe u najboljem mogućem svjetlu, no ne treba pretjerivati. Ako ste u određenoj vještini (primjerice govorenje stranog jezika) na dobroj razini, nemojte u životopisu napisati da ste sjajni jer će poslodavac kad-tad shvatiti na kojoj su razini zaista vaše vještine. Umjesto da navedete gomilu vještina, navedite rezultate i dostignuća iz vaših profesionalnih i osobnih iskustava. Ako imate odlične komunikacijske vještine, napišite na kojem ste ih poslu i na koji način izbrusili. 

2. Neprikladna slika u životopisu

Ako životopisu prilažete sliku pazite da ona bude prikladna i profesionalna, dakle ne slika s plaže ili mutna slika.

 

3. Nepregledan životopis

Bitno je da životopis bude sistematičan i pregledan te da se držite forme, a ne da on bude napisan zbrda-zdola. Također u životopisu nemojte navoditi neke osobne informacije za koje ne biste htjeli da vas poslodavac pita na razgovoru kao što su bračni status, imate li djecu, broj djece, vjeroispovijest, nacionalnost i slično.

 

4. Nepotpuno navedeno radno iskustvo

Nepotpuno navedeno radno iskustvo ono je što poslodavci ne vole vidjeti u životopisu. Potrebno je da navedete gdje ste radili, opis vaših radnih zadataka te vremenski period unutar kojeg ste radili na određenom radnom mjestu. Radna iskustva navode se od najnovijeg prema najstarijem.

 

5. Predugačak životopis i irelevantne informacije

Bitno je da se u životopisu fokusirate na ključne činjenice i da navedete ona radna iskustva koja su relevantna za radno mjesto na koje se prijavljujete, a ostala možete izostaviti. 

 

6. Gramatičke i pravopisne pogreške, tipfeleri

Slična pitanja

3 odgovora 2.1k pregleda
2 odgovora 1.3k pregleda
1 odgovor 810 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...