150 pregleda
Ivana B. u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
Kako vježbati ili se barem razgibavati kada smo bolesni s gripom ili prehladom? Je li uopće pametno vježbati kada smo bolesni?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)

Ako su prisutni bolovi u mišićima, povišena tjelesna temperatura i nedostatak tjelesne energije, potrebno je nekoliko dana zapostaviti trening. S druge strane, ako postoji energija za vježbanje, ali je prisutna grlobolja ili prehlada, trening se može odraditi.

U ovom drugom slučaju, simptomi bolesti aktivni su od grla prema ostatku glave (kašljanje, kihanje, začepljen nos), stoga se preporuča ublažiti tempo treninga i skratiti ga.

Zabranjeno je i nepoželjno vježbati s povišenom tjelesnom temperaturom i jakim bolovima u mišićima. Vježbanjem tijekom visoke tjelesne temperature poveća se rizik od dehidracije te smanjuje mišićna snaga, što povećava mogućnost ozljede tijekom treninga. Osim toga, intenzivan i dugotrajan kašalj može otežavati disanje tijekom treninga, kao i gripa koja, osim što se može prenijeti na grupnim treninzima, može i izazvati dehidraciju, ali i potiskivati imunološku reakciju tijela, čime se ozdravljenje produljuje. 

Lagana prehlada, bolovi u uhu, bol u grlu i začepljen nos nisu razlozi za prestanak održavanja treninga, no ukoliko se dobro ne osjećate, obratiti se liječniku i pitajte ga za savjet. 

Mia M. 17.09.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova) Koja je razlika između skupih i jeftinih grupnih treninga?

Slična pitanja

4 odgovora 262 pregleda
2 odgovora 184 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...