124 pregleda
Ivana B. u rubrici Posao od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Gdje bi studentima preporučili volontiranje? Na kojim mjestima se može pridobiti najviše korisnih iskustava s volontiranjem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)
Moja pozitivna iskustva doživljena su u KBC Rebro na odjelima nefrologije i pedijatrije. Volontirati se može svakim radnim danom od 9 do 13 sati zato što u tom periodu u bolnicu dolazi najviše pacijenata. Provode se kreativne radionice čiji je cilj skratiti vrijeme čekanja na pregled djeci, ali i njihovim roditeljima. Nude različite igre, bojanke, zagonetke i priče, a ovisno o vremenu u godini, kiti se i bor, izrađuju se božićni ukrasi, bojaju se pisanice... Uz kreativnu radionicu, uloga je volontera usmjeravati roditelje do određenih prostorija i ordinacija. Prije samog volontiranja potrebno je proći test inteligencije i razgovor.

Drugo pozitivno iskustvo je volontiranje na projektu "72 sata bez kompromisa", a na sam se projekt prijavljuješ grupno (s već unaprijed isplaniranom ekipom) ili pojedinačno. Do zadnjeg dana ne znaš na kojoj ćeš akciji sudjelovati, a to može biti bojanje ograde, kopanje, dijeljenje hrane u pučkoj kuhinji, anketiranje... Trenutno su otvorene prijave za ovaj projekt.

Volontiranje u Dječjem domu u Nazorovoj iznimno je emotivno, ali i korisno. Nakon što se prođu test inteligencije i razgovor, psihologinja dodijeli jedno dijete, ovisno o tvojim preferencijama (primjerice, ako si student ERF-a, dodijele ti dijete s teškoćama u razvoju kako bi što više naučio tijekom volontiranja). Volontirati se može u dva termina dnevno, ujutro i navečer. Često se vrijeme provodi zajedno sa svim korisnicima, ne samo s djetetom koje ti Dom dodijeli, stoga trebaš biti emocionalno stabilan, strpljiv i kreativan.

Vrtići često traže volontere pa ako ti se ne sviđa ni jedna od ovih mojih opcija, kontaktiraj vrtić u svom kvartu i sigurno te neće odbiti.

Slična pitanja

1 odgovor 1.1k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...