304 pregleda
Ivana Basar u rubrici Posao od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko
Gdje bi studentima preporučili volontiranje? Na kojim mjestima se može pridobiti najviše korisnih iskustava s volontiranjem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
Moja pozitivna iskustva doživljena su u KBC Rebro na odjelima nefrologije i pedijatrije. Volontirati se može svakim radnim danom od 9 do 13 sati zato što u tom periodu u bolnicu dolazi najviše pacijenata. Provode se kreativne radionice čiji je cilj skratiti vrijeme čekanja na pregled djeci, ali i njihovim roditeljima. Nude različite igre, bojanke, zagonetke i priče, a ovisno o vremenu u godini, kiti se i bor, izrađuju se božićni ukrasi, bojaju se pisanice... Uz kreativnu radionicu, uloga je volontera usmjeravati roditelje do određenih prostorija i ordinacija. Prije samog volontiranja potrebno je proći test inteligencije i razgovor.

Drugo pozitivno iskustvo je volontiranje na projektu "72 sata bez kompromisa", a na sam se projekt prijavljuješ grupno (s već unaprijed isplaniranom ekipom) ili pojedinačno. Do zadnjeg dana ne znaš na kojoj ćeš akciji sudjelovati, a to može biti bojanje ograde, kopanje, dijeljenje hrane u pučkoj kuhinji, anketiranje... Trenutno su otvorene prijave za ovaj projekt.

Volontiranje u Dječjem domu u Nazorovoj iznimno je emotivno, ali i korisno. Nakon što se prođu test inteligencije i razgovor, psihologinja dodijeli jedno dijete, ovisno o tvojim preferencijama (primjerice, ako si student ERF-a, dodijele ti dijete s teškoćama u razvoju kako bi što više naučio tijekom volontiranja). Volontirati se može u dva termina dnevno, ujutro i navečer. Često se vrijeme provodi zajedno sa svim korisnicima, ne samo s djetetom koje ti Dom dodijeli, stoga trebaš biti emocionalno stabilan, strpljiv i kreativan.

Vrtići često traže volontere pa ako ti se ne sviđa ni jedna od ovih mojih opcija, kontaktiraj vrtić u svom kvartu i sigurno te neće odbiti.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...