Ana Primorac u rubrici Turizam i putovanja od
gdje otići na ljetovanje u hrvatskoj?

neka dobra mjesta...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Ružica Perić od
odabran od Ana Primorac
 
Najbolji odgovor

Hrvatska je bogata dobrim sadržajima, predivnim plažama i prirodom stoga ću navesti nekoliko lokacija koje nisu navedene na komentaru prije mene, barem jedna će vam se zasigurno svidjeti:
 

1) Opatija - izvrsna lokacija za parove, ali i za obiteljski odmor. Opatijska rivijera, obiteljska plaža Lipovica i šetnica slavnih samo su neke od lokacija koje preporučam ukoliko se odlučite za Opatiju. 

2) Korčula - ukoliko volite netaknutu prirodu ovo je mjesto za vas. Korčula pruža veliki izbor skrivenih, 'divljih' plaža koje oduzimaju dah svojom ljepotom. Također, star grad vrijedi pogledati jer je prekrasan i nudi dobar izbor kafića i restorana. 

3) Omiš - ovo postaje sve popularnija lokacija, kako za mlade tako i za obitelji s djecom jer, bez obzira što Omiš nije velik, nudi uvijek ponešto za svakoga. Osim lijepih plaža i ukusnih restoranskih ponuda, u blizini se nalazi i rafting ukoliko ste fan adrenalina.

4) Rovinj - ukoliko volite povijest i arhitekturu, ovaj gradić će vas osvojiti svojim starim gradom i gradskom jezgrom. Istra je u zadnjih nekoliko godina sve češća lokacija, kako domaćim tako i stranim turistima, a Rovinj je nezaobilazna lokacija ukoliko se odlučite ići baš u Istru. Iz Rovinja se lako i brzo može doći i do Rijeke, Pule i Poreča, pa se ne morate obvezati na samo jedan grad prilikom svog ljetovanja.

5) Trogir - Kao i prethodna lokacija, ovaj grad nudi veliki izbor znamenitosti te vam zasigurno neće ponestati zanimacija tijekom boravka u Trogiru. Najpoznatije lokacije i one koje svakako preporučam su tvrđava Kamerlengo, Palače Ćipiko, gradska Loža te katedrala sv. Lovre. To su samo neke od lokacija, međutim cijeli Trogir je zaista prekrasan te gdje god krenete nećete pogriješiti. Trogit se nalazi i u blizini Splita pa možete produžiti i tamo ukoliko imate želju!

6) Selce, Crikvenica, Novi Vinodolski - ovo su lokacije koje uvijek preporučam ukoliko nemate previše vremena ili želite uštedjeti nešto novca. Niti jedna od ove tri lokacije nisu nešto bogate znamenitostima, ali odličnih restorana, raznih događanja i festivala nikada ne manjka; ovo su lokacije koje su uvijek 'žive'. Stoga, ukoliko niste previše zahtjevni i želite se samo opustiti, okupati, lijepo osunčati te navečer prošetati ovo su sasvim odlične lokacije za vas!

+13 glasa
Darko Međimurec od

Hrvatska obala je posebno za vrijeme pandemije (2020) postala odlična destinacija za domaće turiste. Evo predlažem odlazak na ljetovanje po Hrvatskoj na neke od ovih turističkih destinacija na Jadranskom moru:

  • Dubrovnik - jedna od najljepših gradova uz Jadransko more te nudi smještaj i u apartmanima i u vrhunskeim hotelima
  • Gradac (Makarska Rivijera) - ovo je jedno od najboljih mjesta za provesti ljeto na Makarskoj Rivijeri
  • otok Krk - blaga otočna mediteranska klima, azurno more te impozantna povijesna i kulturna baština za razgledavanje
  • Biograd na Moru - jednostavno se odmorite u jednom od hotela ili upoznajte mnoge okolne plaže, a možete posjetiti i "obližnji" nacionalni park Kornati ili Plitvička jezera
  • otok Rab - idealna destinacija za sve obitelji koji vole autentični otočni ugođaj
  • otok Pag - široka lepeza mogućnosti - kombinacija prirodnih ljepota, zabavnog sadržaja (noćni život u klubovima) i staro-dalmatinskih običaja
 

Slična pitanja

1 odgovor 409 👀
1 odgovor 257 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...