Duh Robot u rubrici Jezik i govor od
uređen od Duh Robot
Često tj. svakodnevno prilikom korištenja Facebooka nailazimo na objave i komentare u kojima je toliko pravopisnih i gramatičkih grešaka da su teško čitljivi i gotovo nerazumljivi. Nije pravilo, ali obično autori takvih komentara nisu obrazovani u dovoljnoj mjeri da mogu raspravljati o puno težim temama od samog pravopisa, a kad im se na to ukaže, odmah se postave na zadnje noge i napadaju svim silama! Treba li biti "grammar nazi" ili ignorirati nedostatak pravopisa koji je često povezan i s manjkom opće kulture i inteligencije ili se baviti gotovo Sizifovim poslom i ukazivati na loš pravopis?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Katarina Muzica od
Mislim da je besmisleno na Facebooku i sličnim platformama ulaziti u rasprave o pravopisu gdje najčešće ljudi ne prihvaćaju konstruktivnu kritiku već im je jedino sredstvo komuniciranja vrijeđanje i nizanje psovki.

Međutim, ukoliko se pravopisne greške uoče u komunikaciji putem e-maila, u dopisivanju s poznanicima ili na nekim ozbiljnijim portalima i slično, mislim da nije na odmet ukazati na pogrešku osobito ako se ona češće ponavlja.

Pravopis ne mora nužno biti pokazatelj obrazovanja, ali mislim da bi svi koji su završili 8 razreda osnovne škole trebali imati minimum osnovne pravopisne kulture, nažalost tome nije tako.
Marina Božan od
to je to. bravo! (h)

Slična pitanja

1 odgovor 1.1k 👀
3 odgovora 11.6k 👀
1 odgovor 946 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...