Ana Pilato u rubrici Poslovanje od
uređen od Znatko
Koji softver pomaže u prodaji? Možda da ima mogućnosti CRM-a....? Zašto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+16 glasa
Nenad Kostić od

HubSpot u svojoj osnovnoj verziji nudi CRM. S obzirom na aktivnosti koje želite raditi nad pohranjenim kontaktima dijeli se na marketing, prodajni (sales) i podrška (services) segment.

Sama filozofija rada u HubSpotu isprepliće te aktivnosti kroz cijeli prodajni proces, pa su tako one dostupne i prodajnom timu.
Za potrebe ovog pitanja obradit ću samo alate koje je HubSpot namijenio prodajnom segmentu. 

  • Deals - konfigurira korake u prodajnom procesu. Pritom vodi bilješke o uspješnosti i realizaciji pojedinog posla
  • Forecast - prognoza odnosno predviđanje plana prodaje. Zadanim ciljem pratite uspješnost pojedinog prodajnog predstavnika. Ova opcija dostupna je plaćene verzije.
  • Tasks - planer zadataka koji prodajni predstavnik treba napraviti. Vrlo je jednostavan, a opet opsežan. Dijeli zadatke na email, call i to-do. Stavlja podsjetnike za kad su zadaci namijenjeni da ih se napravi, omogućuju sudjelovanje drugih ljudi u prodajnom timu i pokazuju jesu li vezani za deal.
  • Documents - pohrana promotivnih datoteka potrebnih za šire informiranje kontakta. Umjesto da radite privitak u svakom mailu, pridružujete ih iz arhive HubSpota.
  • Meetings - planer za zakazivanje sastanka. Prati vaše raspoloživo vrijeme za sastanke i nudi slobodne termine u unaprijed određenim vremenskim intervalima. Također mjeri uspješnost realizacije sastanka. Sastanci se mogu dogovarati online i uživo.
  • Payments - nova opcija HubSpota omogućena plaćenim verzijama. Ova mogućnost je dostupna samo na SAD tržištu. HubSpot nudi vlastiti payment gateway i omogućava plaćanje ponude karticama. Stripe je izradio integraciju s HubSpotom.
  • Playbooks - opcija samo za najskuplju verziju HubSpota. Pisana skripta s predviđenim odgovorima u prodajnom pozivu koji pomaže prodajnom predstavniku da brzo dohvati potreban odgovor iz baze znanja. Prilikom osposobljavanja novih djelatnika ovo se pokazalo izuzetno korisnim alatom.
  • Quotes - dokument editor koji trenutačno, brzo i jednostavno izrađuje poslovne dokumente poput kalkulacija i ponuda. Vezani su za kontakt i za deal koji ste s kontaktom dogovarali, tako da je vidljiv i dostupan u svakom trenutku.

Osim ovih aktivnosti, HubSpot u plaćenom dijelu nudi automatizaciju unaprijed složenih mailova prema potencijalnom klijentu koji se šalju u određenom vremenskom ciklusu.


Nenad Kostić
HubSpot CRM konzultant i edukator
Cjeloviti marketingaš s visokom dozom ljudskog pristupa

www.linkedin.com/in/nenad-kostic
nenad@bones.hr
www.bones.hr

+8 glasa
Omar Husejnagić od

Izbor CRM softvera ovisi o specifičnim potrebama i zahtjevima tvrtke. Neki od ključnih faktora pri odabiru CRM softvera za prodaju su: priroda poslovanja, veličina tvrtke, postojeći prodajni procesi itd. Svaki CRM softver ima svoje prednosti i nedostatke. Tvrtkama je pri odabiru vrlo važno da CRM odgovara njihovim specifičnim potrebama ili željama. Pipedrive preporučujemo svima koji rade u B2B prodaji, jer je dizajniran za “performans B2B prodaju”, intuitivno prilagođen B2B prodavačima za implementaciju i upravljanje follow-up pozivima/kontaktima.

Marin Duganđija od
Pitanje je za prodajni softver. Nije za CRM...‌
Suzanna Marić od
Piše da se softver nudi za sve koji rade u prodaji.  B2B prodaji.‌

Slična pitanja

1 odgovor 214 👀
5 odgovora 1.7k 👀
Ivana Mačić 04.12.2015. pitanje u rubrici Poslovanje od Ivana Mačić
1 odgovor 189 👀
3 odgovora 341 👀
3 odgovora 171k 👀
2 odgovora 78.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.9k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...