Redakcija u rubrici Recepti od

Kako se radi domaća - manistra na pome (tjestenina)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Monika Kiris od

Ovaj recept za domaću tjesteninu na tradicionalni način koristi chef Stjepan Vukadin, a ovo je jedno od njegovih omiljenih jela.

Domaća manistra na pome
Domaća manistra na pome

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 150 g semolina di grano duro
  • 5 jaja
  • 1 žumanjak

Priprema:

Za početak dodajte brašno u posudu i izvažite ga. Za ovaj proces je idealan Kenwood Titanium Chef Patissier XL koji ima i EasyWeigh vagu za lakše i preciznije mjerenje sastojaka. Nakon što razmutite jaja, dodajte ih u posudu s brašnom i zamijesite ih (rukama ili pomoću miksera, poput spomenutog Kenwood uređaja). Nakon što ste zamijesili tijesto, umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku sat vremena.

Tjesteninu oblikujte na koji god način želite, a ukoliko želite što lakše oblikovanje tjestenine, idealno je koristiti nastanak oblikovanje tjestenine na spomenutom Kenwood uređaju. Gotovu, oblikovanu tjesteninu trebate kuhati 10-ak minuta u posoljenoj vodi dok ne postigne željenu konzistenciju. Izbjegavajte napraviti jednu od najčešćih grešaka pri kuhanju tjestenine, a to je dodavanje masnoće u vodu koja može spriječiti da se umak zalijepi za tjesteninu. Osim toga, važno je obratiti pažnju na to da voda proključa prije dodavanja tjestenine te da ključa sve do kraja kuhanja tjestenine. 

Za kraj, tjesteninu poslužite na domaćoj šalši s maslinama i uljem od poriluka.

Slična pitanja

1 odgovor 47 👀
1 odgovor 59 👀
1 odgovor 37 👀
1 odgovor 53 👀
1 odgovor 161 👀
Dina Kljajić 07.02. pitanje u rubrici Recepti od Dina Kljajić
1 odgovor 203 👀
1 odgovor 71 👀
1 odgovor 143 👀
Dario Barić 30.12.2023. pitanje u rubrici Recepti od Dario Barić
2 odgovora 113 👀
...