Lovro Gustić u rubrici Hrana i piće od
Koja je zapravo razlika između flaširane vode i vode iz pipe? Ima li smisla kupovati flaširanu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+17 glasa
Ružica Perić od
uređen od Ružica Perić
Ovaj odgovor uvelike ovisi o mjestu vašeg prebivališta jer nije svagdje kvaliteta vode ista, stoga se na nekim mjestima više isplati piti vodu iz slavine nego trošiti novac na kupovinu vode u dućanima. Osobno ne konzumiram vodu iz pipe jer se u njoj dosta osjeti klor. Oni ljudi koji su navikli konzumirati vodu iz slavine, to vjerojatno neće primijetiti, ali u mojem kućanstvu se već nekoliko godina koristi aparat za vodu Aquaviva i razlika je ogromna. Prednost aparata je naravno i ta što je ta voda uvijek ili hladna ili vruća(ukoliko stroj uključite) i ne morate dodavati leda, niti zimi prokuhavati vodu za čaj. Naravno, aparat se treba godišnje održavati, a boce nabavljati na za to opremljenim lokacijama. Nama to osobno nije problem jer je uvijek nekome usput pokupiti nove, a odnijeti stare, prazne boce natrag u njihovo skladište.

Svakako preporučam da ukoliko ne možete nabaviti stroj, konzumirate flaširanu vodu, ali možda je bolja opcija za to voda u staklenim bocama.
Karlo Greguranić od
Sva ta voda isto sadrži određene kemijske spojeve koji se dodaju u vodu tj nije "čista". Upitno je i njenw čistoča  punjenje jel baš kvalitetnija od vode iz pipe. Mi u HR još srećom užovamo u toj "pipa" vodi koja nije iskomerijalizirana i skupa ko ova iz flaša.‌
+16 glasa
Karla Jurišić od

Flaširana voda je 'siguran' izbor te s njom nećete brinuti hoćete li popiti nešto što ne smijete. Osobno pijem vodu iz pipe jer ne stignem kupovati stalno flaširanu vodu, a i vrlo brzo se troši. Tako da kombiniram, ako mi ponestane vode iz boce, pređem na vodu iz pipe.

Bitno je napomenuti da razni dijelovi Hrvatske  imaju različitu kvalitetu vode, pa tako je najbolja kvaliteta vode u 

  • Karlovačkoj županiji, 
  • Ličko-senjskoj, 
  • Primorsko-goranskoj, 
  • Međimurskoj, 
  • Koprivačko-križevačkoj i 
  • Splitsko-dalmatinskoj 

i tamo ne morate brinuti je li voda kvalitetna. Preporučam da pogledate kartu kvalitete vode te provjerite u kojem području se vi nalazite.


https://www.24sata.hr/news/karta-vode-gdje-je-u-hrvatskoj-najbolja-a-gdje-najlosija-za-pice-567450

+14 glasa
Pavo Lasić od
Kvaliteta vode iz pipe ovisi doslovno gdje zivite. Recimo, voda iz pipe gdje ja zivim trenutno (malo mjesto ili selo udaljeno od Dubrovnika 14ak kilometara) je duplo kvalitetnija od gradske, jer moje selo uobiti ima svoj izvor vode, a nasa je kuca upravo spojena sa tim izvorom.

Mi uopce ne kupujemo flasiranu vodu iz gore navedenog razloga, ali sam vidio da masu mojih prijatelja zna kupiti flasiranu vodu jer upravo ta voda iz pipe ima cudan okus a i flasirana voda je zdravija za njih. Ocu reci sljedece; Za nekoga je voda iz pipe bolja i kvalitetnija, a za nekoga bas suprotno.
+13 glasa
Mihaela Blažeka od
Iako proizvođači tvrde da je flaširana voda zdravija i čišća te bolja za nas, to vrlo vjerojatno nije baš tako. Istina je da flaširana voda ima pokoju prednost kao što je praktičnost (možete imati vodu bilogdje, samo je kupite), ali kada se uzme u obzir sav taj novac i otpad koji radimo kupovanjem tih bočica, zaključila bih ipak da nema smisla kupovati flaširanu vodu. Naravno, to vrijedi samo za ona mjesta koja imaju pitku vodu iz slavine. Za one koji nemaju, nema ni govora, oni moraju piti flaširanu vodu.

Slična pitanja

1 odgovor 2.6k 👀
2 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 1.1k 👀
1 odgovor 802 👀
1 odgovor 2.4k 👀
1 odgovor 492 👀
3 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 2.9k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...