Darija Magdalenić u rubrici Turizam i putovanja od

Lučki gradovi na obali mora znaju biti vrlo atraktivni i dinamični sa turističkom ponudom, ali samo ako gledamo svjetski dobro realizirane prilike. Nažalost, turisti koji dođu u Hrvatsku nas uče da nije tako kod nas jer grad Rijeka je precijenjen sa dosta rijetkim zabavno-turističkim događanjima, pogotovo u srcu sezone.

Kako da se "dosadna Rijeka" riješi tog epiteta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Maja Spasojević od

Iako Rijeka prema podacima Hrvatske turističke zajednice bilježi sve veći postotak noćenja (14% više u 2021. nego u 2019. godini), i dalje postoji konotacija Rijeke kao nezanimljive destinacije sa svega nekoliko znamenitosti i ponekom plažom gdje se turisti mogu opustiti na godišnjem odmoru. Ne čini se kao da Rijeka gostima ima za ponuditi nešto previše osim standardnog "sunca i mora", a današnje turiste ne zadovoljava samo lijep pogled i ugodan ambijent.

Potrebno je znatno proširiti riječku kulturno-zabavnu ponudu, na način da se uloži u primjerice kvalitetan glazbeni festival, kakav zanimljivi ugostiteljski objekt po kojemu će Rijeka biti jedinstvena (kao primjerice Cat Caffe u Zagrebu), promociju riječkih znamenitosti na modernim platformama (TikTok, Instagram) te također u veliko obnavljanje fasada u centru grada kako bi turisti dobili dojam da je tu riječ o destinaciji vrijednoj posjeta.

Potrebno je i veće angažiranje oko riječke gastronomske scene te kreiranje plana koji će sadržavati strategiju brendiranja Rijeke kao the place to be ako se želi istražiti ponuda hrane i pića u Hrvatskoj. 

Također, daljnja promocija već postojećih manifestacija kao što su Student Day Festival ili Ri Rock Festival svakako bi doprinijela dolasku mladih turista koji bi, privučeni svjetski poznatim imenima, takve manifestacije pohađali iz godine u godinu (teško će izdvojiti novac za put i smještaj u Rijeku ako će na festivalima nastupiti isključivo perjanice domaće glazbene scene kao što je to manje-više slučaj). 

Slična pitanja

1 odgovor 248 👀
2 odgovora 357 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
1 odgovor 2.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.9k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...