Kristijan Čićko u rubrici Turizam i putovanja od
tagovi uređeni od Znatko
Poznata je činjenica da se uz hrvatski turizam veže riječ sezonalnost. Trebamo li samo ubirati plodove od masovnog turizma kroz srpanj i kolovoz, ili bi ipak trebalo više razvijati specifične oblike turizma usko vezane uz pojedinog turista.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+22 glasa
Katarina Muzica od
Definitivno bi se trebali orijentirati na održivi razvoj cjelogodišnjeg turizma. Hrvatska kao zemlja apsolutno može ponuditi sadržaje tijekom cijele godine. Pri tome mislim da će Dalmacija i Kvarner sigurno prvenstveno ostati sezonske ljetne destinacije, ali ne bi bilo na odmet proširenje ponude kroz cijelu godine kroz razna događanja i manifestacije. Trenutno je situacija takva da se s 1. 10. zatvara većina ugostiteljskih objekata pa ni lokalci nemaju nikakvog izbora, pa kako će onda turisti birati takve destinacije.

Kontinentalna Hrvatska također ima jako puno za ponuditi kroz cijelu godinu i mislim da kada bi se taj dio više promovirao turista ne bi falilo.
Goran Gonar od
Kako smo u zadnjih 7-8 godina značajnije produžili sezonu i privukli nove goste, profitne marže su porasle. No, i dalje to nije ništa spektakularno: tko ne vjeruje, neka pogleda profitabilnost najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj pa će se sam uvjeriti. Povrati na investicije u turizmu su prilično dugi i radi se o svemu drugome osim o brzoj i lakoj zaradi, a produljivanje turizma je jedna duga i bolna putanja za nas.‌
+14 glasa
Marija Miljević od

Pročitala sam u newsletter-u HTZ-a da je novo globalno istraživanje pokazalo da 90% putnika traži održive opcije prilikom rezervacija. Što je naravno jasan signal turističkoj industriji da se fokusira na održivi (planski) razvoj.

Naravno, ovaj odgovor je direktno vezan i uz turistički sektor u Hrvatskoj.

Kako bi bolje informirali putnike i potaknuli pružatelje putovanja da poboljšaju svoju održivost, Expedia Group se pridružila koaliciji Travalyst.

"Predani smo poduzimanju mjera za rješavanje klimatskih promjena te radimo u cijeloj našoj industriji i s nizom partnera na oblikovanju održivijeg sektora putovanja i turizma", rekla je Aditi Mohapatra.

Ona je potpredsjednica Globalnog odjela Društveni utjecaj i održivost iz te gore navedene Expedia Groupe.

Slična pitanja

2 odgovora 370 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...