Domagoj Erol u rubrici Poslovanje od

Kako vlasnik ili direktor tvrtke može zadržati najbolje zaposlenike?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Darija Magdalenić od

Najbolji zaposlenici u organizaciji su oni koji svojim radom i zalaganjem generiraju output koji često puta bude bolji i iznad očekivanog. I dok se sam koncept motivacije, koji je preduvjet za uspješno objavljen posao možda čini naizgled jednostavan, motiviranje zaposlenika u situacijama koje donosi stvarni život, daleko je izazovniji pothvat.

Prema istraživanju američkog AskPoint-a o stanju na globalnom tržištu rada u 154 zemalja, samo 15% zaposlenih radnika jedne prosječne tvrtke u svijetu, opisalo je da je motivirano na svom radnom mjestu, dok ta brojka ide i do 70% u globalno najuspješnijim tvrtkama. AskPoint procjenjuje kako nemotivirani zaposlenici koštaju američku ekonomiju između 450 i 550 milijardi dolara godišnje iz čega proizlazi da demotivirani zaposlenik nije potaknut da radi najbolje što može i ne doprinosi razvoju.

Poklonite darove svojim zaposlenicima

Baš zato i jer nam se bliži vrijeme božićnica, nagrada te godišnjih bonusa, pa pripremite nekoliko odličnih ideja s kojima ćete motivirati, nagraditi i iznenaditi vaše zaposlenike te pokazati kako cijenite njihov dosadašnji trud i zalaganje. Poklonite svojim zaposlenicima jedan od genijalnih poklon paketa koje možete način na tržištu kod nas, uz koje ćete im dati nešto sasvim posebno – iskustvo i doživljaj za pamćenje. Pokažite kako prepoznajete njihovu vrijednost i nagradite ih za dobro obavljen posao već danas.

Osim opipljivih predmeta, to mogu biti i turistički aranžmani. Dovoljno je i preko vikenda.

Osigurajte zaposlenima anti-stres masaže

Jeste li znali da neke tvrtke unajmljuju usluge profesionalnih masažera kako bi se njihovi zaposlenici riješili tihog ubojice – stresa, te kako bi im se pomoglo u opuštanju? Predlažem Vam da zaposlenicima omogućite privatnost i slobodu odabira tretmana kojeg požele, uz izvrstan holistički pristup koji uključuje akupresuru, refleksoterapiju, terapiju kralježnice, antistres-programe, life coaching i relaksaciju te energetske vježbe za potpunu ravnotežu duha i tijela.

Naravno, pritom se ne smije zapostaviti niti vrhunska njega u SPA centru uz saune, jacuzzi, te druge bazene koji Vaše zaposlenike rješavaju zabrinutosti što im stvara posao.

Organizirajte aktivan team building u prirodi

Za stvaranje pozitivne i motivirajuće atmosfere na poslu, rješenje se ponekad krije izvan granica naše radne okoline i pronalazimo ga u zajedničkim aktivnostima koje poznajemo pod nazivom – team building. Odavno je poznato kako fizička aktivnost poboljšava mentalno zdravlje te stoga nema nikakve sumnje kako će zabava biti potpuna, a timski duh osvježen, uz aktivnosti poput streličarstva, penjanja na umjetnu stijenu, gađanja zračnom puškom, pistol duela i drugih zanimljivosti!

Ljubitelji zvuka motora i adrenalinske vožnje, na svoje će doći ukoliko se otpute na quad safari i dožive avanturističku bajku na dlanu istražujući vijugave puteljke i predivnu prirodu. 

Zaključak

Zaposlenici su sigurno željeni novih doživljaja, senzacija i iskustava, a nekome tko je direktor ili vlasnik je da omogući upravo ovakve stvari kako bi zadržao najbolje zaposlenike svoje firme.

Slična pitanja

1 odgovor 408 👀
1 odgovor 313 👀
2 odgovora 448 👀
4 odgovora 566 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...