Ivana Basar u rubrici Umjetnost i kultura od
promjena rubrike od Znatko
Imate li kakve trikove za bolje ispadanje fotografija (prirode, portreta, ljudi u pokretu itd..) ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Iva Murat od
odabran od Ivana Basar
 
Najbolji odgovor

Važno je napomenuti da dobre fotografije nisu samo one koje prikazuju lijepe prizore. Dapače, fotografija zapuštene kuće ili prljavih ulica, također može biti dobra fotografija ako je snimljena na način da prenosi emociju. Jedan od savjeta za dobru fotografiju je: nemojte se uvijek fokusirati na cjelinu, nego na detalje. Primjerice, slika cvjetne livade možda će biti lijepa, ali ako se fokusirate na jedan cvijet koji vam je zapeo za oko, imat ćete zaista dobru fotografiju. Kada fotografirate ljude, igrajte se s kutom snimanja. Isprobajte iz kojeg kuta snimanja fotografija najbolje izgleda, i nemojte se bojati priči bliže osobi koju fotografirate. Fotografije ponekad možete urediti raznim filterima ili photoshopom, iako ja osobno preferiram slike bez photoshopa, pogotovo ako su to fotografije prirode. Dobar fotograf treba imati oko za detalje, a to se može vježbati. Uvijek nosite mobitel ili fotoaparat sa sobom i kad god uočite nešto zanimljivo, pokušajte to fotografirati iz raznih uglova. Ponekad je dobra fotografija i stvar sreće, jer treba uhvatiti savršen trenutak. Možete pronaći radove nekog poznatog fotografa čiji rad vas inspirira. To će vas potaknuti da postanete bolji. 

+7 glasa
Darko Međimurec od

Koliko god se slažem sa odgovorom od Ive Murat, moram reći da današnji mobiteli, uz odlične optičke i softverske performanse vrlo inteligentno, iako ne uvijek i ne savršeno, bilo koju fotografiju koju "opalite" jednim klikom može pretvoriti u ne samo dobru, već - odličnu fotografiju!

Takva "umjetno" stvorena fotografija jako dobro imitira nekad profesionalnog fotografa, te da nas amateri mogu postati dobri fotografi. Samo ako gledamo na nekadašnji način jer savršenstvo fotografije se danas mijenja i negdje je drugdje (npr. uvjerljivi specijalni efekti koji se ne mogu postići samo tako uz najbolje mobitele; ima par TikTok-era koji pokazuju kako ih i snimaju).

Tako da danas, neću reći bilo koji, ali skoro svaki skupi mobitel (Samsung, iPhone, ...) daje svakoj slici emociju, detalje, zanimljivost i "wow-efekt".

Slična pitanja

2 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 307 👀
1 odgovor 261 👀
2 odgovora 6.0k 👀
1 odgovor 170 👀
1 odgovor 383 👀
2 odgovora 656 👀
1 odgovor 240 👀
2 odgovora 188 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...