Srđan Šimac

Srđan Šimac
Titula: Znatkov korisnik
Korisnik već: 3 godina (od 24.11.2020.)
Kontakt: Pošalji privatnu poruku
Ime i prezime: Srđan Šimac
Organizacija: Hrvatska udruga za mirenje (HUM)
Zanimanje: sudac Visokog trgovačkog suda RH
Grad, država: Zagreb, Hrvatska
Kratki životopis: dr. sc. Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednik Hrvatske udruge za mirenje (HUM). Pionir je medijacije, medijator od 2003. i trener medijatora od 2006. Sudjelovao je kao gost predavač i govornik u brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, radionicama, okruglim stolovima, tribinama, projektima, fakultetima u zemlji i inozemstvu, kao i u odvjetničkim i pravosudnim akademijama. Čest je voditelj i gost online webinara i edukacija. Autor je brojnih medijacijskih članaka te doktorske disertacije – „Medijacija kao generator promjena u sudskom sustavu i pravnoj profesiji.“

Sudjelovao je u oko 430 medijacija i proveo prvu online medijaciju u Hrvatskoj. Povezan je s višđe međunarodnih medijacijskih organizacija i internacionalni jemedijacijski ekspert (CEDR, EBRD, IDLO i EJTN). Na domaćim je i inozemnim medijacijskim listama (Washington, London, Beč, Rim, Moskva i Beograd).

Odlučio je u brojnim sudskim sporovima i pomogao je  velikom broju osoba i organizacija riješiti njihove osobne i poslovne konflikte te sporove u medijacijama u i izvan sudova. Nositelj je CEDR Award 2012 Winner for ADR and Civil Justice Innovation, priznanja HUM-a za razvoj mirenja u Hrvatskoj 2013., te priznanja Društva mediatorjev Slovenije 2016. Pored promocije medijacije, snažno se zalaže za promicanje izvrsnosti među pravnim profesionalcima te za pravnike novog kova ili 21. stoljeća.
Moja web stranica: www.mirenje.hr
Ovlaštenja: Komentiranje sadržaja
Glasovanje na odgovore
Davanje pokuda odgovorima
Prijava neprikladnog sadržaja
Objavljivanje javnih poruka

Srđan Šimac sudjeluje na ovim pitanjima

Ukupno: 1,138 bodova (na 162. mjestu)
Razina: [Superaktivan]
Pitanja: 0
Odgovora: 10 (4 najbolja)
Komentara: 1
Glasovanja na: 0 odgovora
Dao drugima: 0 pohvala, 0 pokuda
Primio od drugih: 143 pohvala, 2 pokuda

Javne poruke od Srđan Šimac

Prijavite se ili registrirajte kako biste napisali javnu poruku.
...