434 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić (8.6k bodova)
Da li je knjigovodstveni servis potreban poduzetniku?

___

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Marko Šagi od Marko Šagi (764 bodova)

Ovisno koliko je veliko njegovo poslovanje. Minimaxova licenca 'Izlazni računi' ima sve što je potrebno za malog obrtnika paušalista – izdavanje računa, eračuna, knjigu prometa (obrazac KPR), obrazac PO-SD, bankovne izvatke, otvorene stavke, IOS, opomene, pregled prodaje… Za sva veća poslovanja, i posebice one koji imaju zalihe u Minimaxu također postoje licence, no potreban je i računovodstveni servis. Minimax omogućava jednostavno povezivanje i razmjenu dokumenata poduzetnika s računovodstvenim servisom, olakšavajući poslovanje i jednoj i drugoj strani. Nema fizičkog prijenosa dokumenata i duplog unosa, a 100%-tna usklađenost osigurava manje pogrešaka.

+4 glasa
Biljana Tandara od Biljana Tandara (3.7k bodova)

Kod nekih novih i još neiskusnih privatnika otvara se pitanje da li može knjigovodstvo voditi sam ili mu za to treba ovlašteni servis koji dodatno košta. Mjesečno! Na kraju, kada shvate da ne mogu bez knjigovodstvenog servisa - onda traže najjeftiniji, a ne razumiju da odabir kvalitetnog knjigovodstvenog servisa riješiti će ih mnoštvo briga i smanjiti rashode, te povećati prihode. Ovakve zablude i nerealna očekivanja novopečenih poduzetnika koji još ne poznaju poslovne procese, porezne naknade i ostale knjigovodstveno-računovodstvene aktivnosti dovode i do prvih težih lekcija u životu mladog poduzetnika.

Ne shvaćanje važnosti da kvalitetno knjigovodstvo je od presudne važnosti za buduće poslovanje novom poduzetniku je rezultat kaosa na tržištu ponude i potražnje knjigovodstvenih servisa koji su najčešće jedni drugima nelojalna, nekompetentna konkurencija. 

Kada mlada tvrtka postane dinamičnija nego na početu, te počne generirati značajniji prihod i dobit koji stvaraju dodatni posao za knjigovodstveni servis, tada još više knjigovodstveni servis počinje dodatno dolaziti do izražaja. Tu će cijena knjigovodstvenih usluga kroz vrijeme rasti. To je neminovno. No na samom početku cijene mladom poduzetniku knjigovodstvene usluge su minimalne

Pir tome, obratite pozornost da kao obrtnik cijenu knjigovodstva plaćate manje nego d.o.o. (ili j.d.o.o.). Jedino kod jednostavnih paušalnih obrta možemo savjetovati sposobnijim obrtnicima da knjigovodstvo vode sami i u tome im može pomoći Porezna uprava tj. njihov referent koji tamo radi. U bilo kojem trenutku porasta poslovanja - odabir vlastitog knjigovodstvenog servisa je moja topla preporuka i za Vaše poslovanje, ali i za Vaše zdravlje i miran san.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.3k korisnika

...