334 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
Da li je knjigovodstveni servis potreban poduzetniku?

___

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Biljana T. od Biljana T. [Superaktivan] (3.0k bodova)

Kod nekih novih i još neiskusnih privatnika otvara se pitanje da li može knjigovodstvo voditi sam ili mu za to treba ovlašteni servis koji dodatno košta. Mjesečno! Na kraju, kada shvate da ne mogu bez knjigovodstvenog servisa - onda traže najjeftiniji, a ne razumiju da odabir kvalitetnog knjigovodstvenog servisa riješiti će ih mnoštvo briga i smanjiti rashode, te povećati prihode. Ovakve zablude i nerealna očekivanja novopečenih poduzetnika koji još ne poznaju poslovne procese, porezne naknade i ostale knjigovodstveno-računovodstvene aktivnosti dovode i do prvih težih lekcija u životu mladog poduzetnika.

Ne shvaćanje važnosti da kvalitetno knjigovodstvo je od presudne važnosti za buduće poslovanje novom poduzetniku je rezultat kaosa na tržištu ponude i potražnje knjigovodstvenih servisa koji su najčešće jedni drugima nelojalna, nekompetentna konkurencija. 

Kada mlada tvrtka postane dinamičnija nego na početu, te počne generirati značajniji prihod i dobit koji stvaraju dodatni posao za knjigovodstveni servis, tada još više knjigovodstveni servis počinje dodatno dolaziti do izražaja. Tu će cijena knjigovodstvenih usluga kroz vrijeme rasti. To je neminovno. No na samom početku cijene mladom poduzetniku knjigovodstvene usluge su minimalne

Pir tome, obratite pozornost da kao obrtnik cijenu knjigovodstva plaćate manje nego d.o.o. (ili j.d.o.o.). Jedino kod jednostavnih paušalnih obrta možemo savjetovati sposobnijim obrtnicima da knjigovodstvo vode sami i u tome im može pomoći Porezna uprava tj. njihov referent koji tamo radi. U bilo kojem trenutku porasta poslovanja - odabir vlastitog knjigovodstvenog servisa je moja topla preporuka i za Vaše poslovanje, ali i za Vaše zdravlje i miran san.

Slična pitanja

1 odgovor 756 pregleda
1 odgovor 2.0k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...