Znatkica u rubrici Muzika i ples od Znatkica
Kako uz pomoć interneta pronaći pjesmu kojoj ne znate ni naziv ni ime pjevača/izvođača?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+10 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Kada čujemo neku pjesmu koja nas zanima, a ne znamo joj ime najčešće brže ispitujemo prijatelje znaju li koja je to pjesma, kako se zove, koje joj je ime. Često i u Google upisujemo tekst pjesme u nadi da će ju prepoznati. No postoje razne aplikacije u koje samo upišemo tekst pjesme ili pustimo pjesmu i on nam kaže o kojoj pjesmi se radi. Ovo su neke od tih aplikacija: 

  • Shazam
Ona je najpoznatija, a i najbolja aplikacija za prepoznavanje glazbe. On će odmah napisati pjesmu, izvođača, album i prepoznaje i domaće i strane pjesme, a rijetko kada ne prepoznaje pjesme i to kada je jako velika buka. 
  • Prepoznavanje glazbe 
Aplikacija je super, odlično prepoznaje domaće pjesme, no nekada ima malo problema s prepoznavanjem stranih pjesama. 
  • Soundhound
Ona je super jer prepoznaje i pjesmu i izvođača čak i ako mi otpjevamo pjesmu. Dakle možemo se sutradan sjetiti smo teksta pjesme i otpjevati,  ona će nam otkriti detalje pjesme (izvođača, ime i tekst pjesme).
 
Ovo su jedne od najpopularnijih aplikacija koje su zaista dobre i odlično pomažu u pronalaženju detalja pjesme. 
+8 glasa
Magdalena od Magdalena

Uz ranije navedene aplikacije za pronalaženje pjesama kojima ne znamo ime niti izvođača, treba naglasiti i da je Google uveo novu značajku upravo za to. Potrebno je samo da na vašem pametnom telefonu imate instaliranu Googleovu tražilicu. Kako bi probali naći pjesmu koju želite, dovoljno je da ju samo pjevušite kako bi Google prepoznao melodiju. 

Za početak, u widgetu Googleove tražilice na početnom ekranu, stisnite ikonicu mikrofona u desnom kutu trake. Tad imate dvije opcije. Možete pritisnuti na Search a song ikonu te će vas automatski prebaciti na prozor u koji pjevušite. Druga opcija je da, nakon što otvorite glasovnu pretragu klikom na ikonicu mikrofona, kažete "What's this song?" te će vas opet prebaciti na prozor za pjevušenje. Nakon što mu zadate pretragu svojim glasom, trebat će mu malo dok pretraži internet, no ubrzo biste trebali saznati ime željene pjesme.

+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Inače se trudim uspjeti izvući što prije mobitel i upaliti shazam, ispitujem sve prijatelje koja je to pjesma ali ako ne uspijem saznati, probam se sjetiti nekih riječi ili još bolje rečenica iz te pjesme i upišem ih na google ili na youtube, brzo se nađu.

Ako i dalje ne nađem a znam da je pjesma nova i da je prije nikad nisam čula, upišem svi novi singlovi i tako tražim ženske ili muške izvođače, ovisi tko pjeva.. i puštam jednu po jednu, ovisi koliko sam luda za tom pjesmom :D Sretno u potrazi.
+5 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Pri traženju pjesme kojoj ne znamo ime je bitno je li pjesma trenutno svira na nekom uređaju ili se u glavi sjećamo melodije ili čak i teksta pjesme. U slučaju da je pjesma trenutno u reprodukciji na nekom zvučniku onda možemo s mobitelom otkriti o kojoj se pjesmi radi u svega nekoliko sekundi. Više je aplikacija koje se koriste u tu svrhu, no ja najčešće koristim Shazam jer je brz i pouzdan, a dobro prepoznaje i manje poznate, domaće, i one pjesme koje se ne čuju tako dobro. Ako se pak sjećamo teksta pjesme i možemo ju lagano pjevušiti, dovoljno je u internet pretaživač upisati taj tekst kojeg se sjećamo, a on će nam otvoriti stranicu s tekstom te pjesme i otkriti nam naslov pjesme koju tražimo. Ako se pak sjećamo melodije i boje tona, pa prema tome i izvođača, možemo u Youtube upisati ime pjevača/sastava i pretražiti ponuđene pjesme u usporedbi s onim ćega se sjećamo.

Slična pitanja

1 odgovor 2.0k 👀
Nino Marić 17.08.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Nino Marić
1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 1.2k 👀
1 odgovor 335 👀
1 odgovor 489 👀
1 odgovor 310 👀
4 odgovora 875 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...