374 pregleda
Znatkica u rubrici Stanovanje od Znatkica (5.2k bodova)

Znate li koji ovogodišnji primjer dobre arhitekture i dizajna interijera u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. (10.8k bodova)
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Lijep i skladan interijer praznik je za oči i hrana za dušu. Kažu da dvije stvari prostor čine doista bezvremenskim, osjećaj prošlosti i djelić budućnosti kojima je prostor prožet, dok se savršenstvo dizajna postiže autorovim kršenjem pravila, stvarajući kvalitetu i ljepotu koja ne dopušta pogledu da ostane na jednom mjestu. Za ljubitelje arhitekture i dizajna, kao i one koji vole u svemu pronalaziti ljepotu, sklad i ravnotežu, projekt "Kuća u Vinogradskoj" zasigurno će privući pažnju. Stjepan Čagalj, mlado lice hrvatske dizajnerske scene, nakon iskustva studiranja na Londonskom sveučilištu arhitekture i dizajna, odlučio je svoje znanje primijeniti i na hrvatskom tržištu te se samostalno okušati u ovom zahtjevnom projektu. Njegov projekt ‘Kuća u Vinogradskoj’ zahtijevao je kompletno renoviranje i adaptaciju stambenog prostora, dok je dotrajali interijer trebalo privesti novoj namjeni. Stjepan je kombiniranjem različitih stilova prostoru dao nov i neprepoznatljiv izgled, koji mami poglede.

MLADI DIZAJNER INTERIJERA STJEPAN ČAGALJ DVOKATNICU U SRCU ZAGREBA PRETVORIO JE U MODERNU MINIMALISTIČKU OAZU.

Ono što prostor čini jedinstvenim već na prvi pogled su jednostavnost te iznimna pozornost na detalje. Svaki komad namještaja je kao svojevrsna skulptura u prostoru, a mikrolokacije kuće prepune su kamenih postolja ispunjenih umjetninama kojima se dobio savršen balans elegancije, profinjenosti i udobnosti. Ideja autora bila je stvaranje osjećaja opuštenosti onih koji borave u kući, stvaranjem kontrasta između tmurnih zagrebačkih dana i vedrog raspoloženja te u isto vrijeme monokromatskog doma. Upravo zbog toga, imajući na umu razvedenost prostora, Stjepan je odlučio uskladiti svijetle tonove s crnim akcentima. Kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica slijede slobodni prostorni koncept ili takozvani open space, što omogućava višenamjensko korištenje prostorije. Ovoj prostoriji je dana toplina korištenjem bijelog drva na podu, a dominiraju svijetle neutralne boje i prirodni materijali. Bilo je potrebno izbjeći jednoličnost, a to se postiglo detaljima u crnoj boji, s kojima prostor postaje moderno stiliziran. Jedan od zanimljivih detalja u crnoj boji su i ručno izrađene stolice brenda Faye Toogood, britanske dizajnerice poznate po dizajnima neobičnih oblika. Kuhinju krasi minimalistički dizajn. Imajući na umu da je kuhinja prostorija koja mora zadovoljiti niz ne samo estetskih, već i funkcionalnih kriterija, osigurani su visoko kvalitetni spremnici hrane te radne površine. Staklena stijena koja se pruža po cijeloj dužini ovog open-space prostora vodi do prostranog balkona koji naprosto oduzima dah.

Posebnu pažnju pri uređenju imala je po mnogima najbitnija prostorija kuće - glavna spavaća soba. Ono što je posebno zanimljivo u ovom prostoru je pozicioniranje glavne kupaonice. Naime, u spavaću sobu ulazi se kroz samo kupaonicu, koja vodi do spavaće sobe, a fluidnost prostora nastavlja se na walk-in ormar. Kupaonica, jednako kao i ostale prostorije kuće, ispunjena je detaljima i predmetima crne boje. Jedan od diskretnih, ali u isto vrijeme i dojmljivih detalja, zasigurno su fan buster i punch prekidači brušenog bakra. Ovi naizgled mali, ali efektni detalji, postali su jedan od zaštitnih znakova ove dvokatnice. Predivna staklena bočna fasada ima pogled na privatno dvorište, a vodi do prizemlja ove dvokatnice.

Staklenom bočnom fasadom htio sam približiti okoliš unutarnjem prostoru  te kreirati povezanost modernog i prirodnog svijeta”. - kaže Čagalj

Prizemlje započinje s predsobljem, koji zahvaljujući visokim stropovima od 4.5 metara dobiva na osjećaju prostranosti. Ovaj mali, ali u isto vrijeme i komforan dio kuće, čini cjelinu prizemlja ove očaravajuće dvokatnice. Tok se nastavlja prema hodniku, koji podsjeća na ulazak u umjetničku galeriju. Upravo ovo je i bio cilj mladog arhitekta, koji je s bijelim zidovima te portretima po dužini cijelog hodnika želio stvoriti svojevrsni osjećaj sofisticiranosti ulaska u umjetničku galeriju. Umjetnički hodnik završava kupaonicom, koja izgledom podsjeća na wellness. Ulaskom u kupaonicu, pogled dakako krade walk-in tuš, dok se doživljaj wellness-a dodatno dobiva s lukovima i zaobljenim stropovima, a elegantnu bijelu boju nadopunila je zidna keramika sive boje.

Ovu malu oazu mira će budućim stanarima omogućiti da urone u spoj savršenstva i elegancije detalja koji ovaj interijer čine jedinstvenim.

Slična pitanja

3 odgovora
1 odgovor
Zoran Marković 04.11.2020. pitanje u rubrici Posao od Zoran Marković (4.0k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Robert Mali 18.05.2016. pitanje u rubrici Stanovanje od Robert Mali (7.0k bodova)
2 odgovora
3 odgovora
Robert Mali 18.05.2016. pitanje u rubrici Stanovanje od Robert Mali (7.0k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...