Tko je GASER?

76 gledanja
Ana Pilato prije 4 dana pitanje u kategoriji Društvo od Ana Pilato [Superaktivan] (1,277 bodova)
Tko je "gaser", što znači "gaser" i kako postati "gaser"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 ocjena
Maja Kos prije 4 dana odgovor od Maja Kos [Superaktivan] (2,457 bodova)
“Gaser” je relativno nova supkulturna grupacija mladih nekog kvarta u kojoj se nalaze pojedinci koji vole pokazat da imaju novaca (ima se, može se) tako da oblače skupu markiranu odjeću na kojoj se ističe reklama poznatih brendova (Gucci, Nike, ...). Stari su od nekih 14 do 22 godine.

Ipak, da budeš “gaser” nije potrebno ni znanje, ali niti novac. Vjerujem da će se sada većina pitati, pa napisala si da se vole pokazat da imaju novaca, a onda odgovaraš da ne trebaju novac. Ali upravo je tako!

Postoje dvije krajnosti “gasera”:

1.) imaju tatu ili/i mamu koji su puni kao brod i obična je umišljena budala (ne govorim da su svi ljudi koji su u dobrom financijskom položaju budale, sve je stvar odgoja ),

2.) skupina - po meni još gora - koja nema ni za biber, ali svejedno mora kupiti Gucci remen ili Nike tenisice kako bih se uklopio u “gasersku” subkulturu.

#nebudigaser
Neznani Neznalica prije 3 dana pitanje u kategoriji Društvo od Neznani Neznalica [Superaktivan] (2,375 bodova) Tko su predstavnici "gaser" subkulture?
+4 ocjena
IVANA AGATIĆ prije 3 dana odgovor od IVANA AGATIĆ [Aktivan] (447 bodova)
"Gaser" je noviji pojam među mlađom populacijom otprilike između 15 i 22,23 godine, koji se vole dokazivati pred drugima tj. u društvu. Neki od njih su djeca bogatih roditelja pa to vole isticati kroz skupu markiranu odjeću, nakit ili čak automobile, ali ima i ona druga vrsta "gasera" koji nose markiranu odjeću, skupi nakit, a zapravo u životu nemaju ni za "kifle", bitno im je samo šta će drugi reći i kako će se predstaviti pred drugima.
+2 ocjena
Lucija Vidak prije 1 dan odgovor od Lucija Vidak [Početnik] (32 bodova)
"Gaser" predstavlja osobu koja svoje samopouzdanje i ego podiže hvaleći se - flexajući, skupim odjevnim predmetima, modnim dodacima, autima, odabirom i količinom alkohola itd. Glavna platforma na kojoj ispoljava svoje "bogatstvo" je instagram, a glavne uzrečice su: "Reši!", kao i "Ide gas!". Obično ustvari nema ni za žvaku, ali ima bogate roditelje koji se kupovanjem pokušavaju iskupiti za premalo ljubavi. Od glazbe voli cijeli opus glazbe za film "Južni vetar" i ostale hitove potonule turbo folk/trap scene, djevojke se obično naziva "kurvama" (čak i ako je gaser ženskog spola) te obično ima sužen vokabular kao i ograničenu socijalnu inteligenciju.

Slična pitanja

1 odgovor 100 gledanja
2 odgovora 95 gledanja
1 odgovor 58 gledanja
1 odgovor 59 gledanja
1 odgovor 49 gledanja
4 odgovora 155 gledanja
1 odgovor 130 gledanja
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

5,818 pitanja

9,153 odgovora

1,660 komentara

994 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri!
...