Marija Miljević u rubrici Mediji od

Što sve neki medij (npr. news portal) treba napraviti da bude na izvoru relevantnih informacija? Naravno, kako bi upravo taj medij bio i relevantan za čitatelje. Što sve učiniti i kako da novinar takvog medija dođe do - "žiže zbivanja"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Martina Kocijan Gulan od

Da biste gotovo uvijek došli do relevantnih informacija koje vaš medij prikuplja, morate ući 'u igru'. To znači: ostvariti dobre veze sa ljudima koje želite intervjuirati, tvrtkama, brendovima i institucijama koje će vam slati korisne informacije i copyright free fotografije, te organizatorima različitih događanja koji će vam poslati peek inside, odnosno vijesti i fotografije koju javnost ne može dobiti direktno.

Gossip novinarima trebalo je godinu dana rada da bi počeli dobivati ekskluzivne izjave od poznatih osoba o kojima portal piše, a tijekom cijele godine stjecalo se povjerenje, odlazilo na evente, domjenke, festivale i pressice, kako bismo se upoznali i vidjeli u kojem sve smjeru može ići naša suradnja. Danas lako dobivamo ekskluzivne intervjue, a iza svega stoji predan višemjesečni rad sa stalnim fokusom na cilj, hrabri telefonski pozivi, molbe sa pozivima na suradnju, upornost i svakodnevno pokazivanje onoga što možemo, znamo i što ćemo tek napraviti. 

Socijalne mreže uvelike nam olakšavaju prikupljanje zanimljivih informacija, ali čitatelje danas zanima puno više od onoga što se prezentira 'prema vani' i zbog toga je ponekad za dobru vijest potrebno više sati pa čak i više dana istraživanja. Zaključno, kada volite ono što radite i radite to po pravilima struke, prilike se počnu otvarati i 'žiža zbivanja' dolazi k vama :)

Martina Kocijan Gulan, Gossip CEO

Slična pitanja

1 odgovor 197 👀
2 odgovora 6.6k 👀
2 odgovora 543 👀
Ana Primorac 23.01.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ana Primorac
2 odgovora 3.2k 👀
1 odgovor 254 👀
3 odgovora 427 👀
4 odgovora 462 👀
Tomislav Gatara 22.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Tomislav Gatara
2 odgovora 421 👀
Znatkica 03.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Znatkica
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...