43 pregleda
Marija Miha u rubrici Mediji od Marija Miha [Superaktivan] (4.1k bodova)

Što sve neki medij (npr. news portal) treba napraviti da bude na izvoru relevantnih informacija? Naravno, kako bi upravo taj medij bio i relevantan za čitatelje. Što sve učiniti i kako da novinar takvog medija dođe do - "žiže zbivanja"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Martina Kocijan Gulan od Martina Kocijan Gulan [Superaktivan] (1.0k bodova)

Da biste gotovo uvijek došli do relevantnih informacija koje vaš medij prikuplja, morate ući 'u igru'. To znači: ostvariti dobre veze sa ljudima koje želite intervjuirati, tvrtkama, brendovima i institucijama koje će vam slati korisne informacije i copyright free fotografije, te organizatorima različitih događanja koji će vam poslati peek inside, odnosno vijesti i fotografije koju javnost ne može dobiti direktno.

Gossip novinarima trebalo je godinu dana rada da bi počeli dobivati ekskluzivne izjave od poznatih osoba o kojima portal piše, a tijekom cijele godine stjecalo se povjerenje, odlazilo na evente, domjenke, festivale i pressice, kako bismo se upoznali i vidjeli u kojem sve smjeru može ići naša suradnja. Danas lako dobivamo ekskluzivne intervjue, a iza svega stoji predan višemjesečni rad sa stalnim fokusom na cilj, hrabri telefonski pozivi, molbe sa pozivima na suradnju, upornost i svakodnevno pokazivanje onoga što možemo, znamo i što ćemo tek napraviti. 

Socijalne mreže uvelike nam olakšavaju prikupljanje zanimljivih informacija, ali čitatelje danas zanima puno više od onoga što se prezentira 'prema vani' i zbog toga je ponekad za dobru vijest potrebno više sati pa čak i više dana istraživanja. Zaključno, kada volite ono što radite i radite to po pravilima struke, prilike se počnu otvarati i 'žiža zbivanja' dolazi k vama

Martina Kocijan Gulan, Gossip CEO

Slična pitanja

4 odgovora 219 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...