Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Gdje i kako uplatiti za humanitarnu akcijuŽelim život“ u organizaciji Zaklade Ana Rukavina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija

Humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina

Pozivom na 060 9000 možete podržati tradicionalnu humanitarnu akciju „Želim život“

S dolaskom prosinca ove je godine pokrenut vrijedan humanitarni pokret „Želim život“ u organizaciji Zaklade Ana Rukavina. Glavni cilj akcije je prikupljanje sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika u području hematologije i srodnih specijalnosti te financiranje istraživanja novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Pozivom na broj 060 9000 ljudi mogu podržati ovu vrijednu akciju donacijom od 5,00 kn ili 0,66 € (+PDV) tijekom cijelog prosinca. 

Do sada je osam liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku stručno se usavršavati u najboljim svjetskim klinikama iz područja hematologije, kako bi po povratku u domovinu mogli pomagati pacijentima. Od početka 2022. do danas Zaklada Ana Rukavina osigurala je stručno osposobljavanje i financiranje projekata hrvatskom zdravstvu u vrijednosti od 978.957,18 kuna.

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, povodom početka akcije je istaknula:

“Znam da danas nije lako odvojiti, ali molim, nazovite barem jednom 060 9000 i donirajte 5,00 kuna odnosno 0,66 eura + PDV. Od tog iznosa ništa ne ide Zakladi, već samo za prikupljanje uzoraka, za proširenje Hrvatskog registra dobrotvornih darivatelja matičnih stanica, za edukacije i stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Prije 16 godina, Ana je s nekolicinom prijatelja i volontera, entuzijasta, iz bolničke sobe planirala koncert koji je trebao pružiti nadu za život njoj i svima koji su se našli u sličnoj situaciji. Ana, nažalost, koncert nije dočekala, napustila nas je tog tužnog nedjeljnog jutra u studenome, ali njenu viziju smo nastavili svi zajedno. Ideja Zaklade je bila osnovati Registar i Banku, no to je preraslo u nešto puno veće, a raste i dalje. Hvala svim ljudima dobra srca koji su uz nas i ove godine te su svojim doprinosom spremni uljepšati tuđe živote.“

Zaklada Ana Rukavina uz medijskog partnera - Nove TV, pripremaju blagdanski program u koncertnom formatu koji će se emitirati 17. prosinca 2022. na programu Nove TV i online platformama Nove TV. Ovogodišnji koncert pod nazivom „Želim život“ započet će u 20.15 sati uz dojmljive nastupe najpoznatijih hrvatskih glazbenih zvijezda: Severine, Gibonnija i Prljavog kazališta koji će svojim pjesmama raznositi čaroliju koja pred Božić grije srca gledatelja u trenucima davanja i radosti.

Građani svoj doprinos mogu dati pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji je omogućio Hrvatski Telekom. Cijena poziva iznosi 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV), (fiksni tečaj konverzije EUR=7,53450 HRK), a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca. 

Donacije su moguće i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke koja omogućuje svim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.

Sudjelujući u ovoj humanitarnoj akciji, svatko od vas već sada može dati značajan doprinos radu Zaklade, pomažući u spašavanju života onima kojima je naša pomoć potrebna, dokazujući još jednom snagu zajedništva.

Slična pitanja

1 odgovor 226 👀
1 odgovor 470 👀
1 odgovor 1.2k 👀
1 odgovor 158 👀
1 odgovor 423 👀
2 odgovora 299 👀
1 odgovor 464 👀
Goran Dren 22.05.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...