104 pregleda
Marija Miljević u rubrici Financije od Marija Miljević

Na kune smo već bili navikli, ali euro je sad novi u svakodnevnom opticaju među ljudima. Kako prepoznati lažne novčanice eura, falsifikate? Kako razlikovati prave novčanice od lažnih eura?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako brzo računati eure iz kuna i obrnuto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija
Evo jedan savjet jer euro je svjetska valuta koja nije nova. Najviše rizične novčanice su one u apoenima od 20 i 50 eura. Zato se pazite takvih! Ne prvih dana eura, ali nakon ljeta.

Statistički gledano, te dvije novčanice se daleko najviše krivotvore i nalaze se u opticaju unutar EU gdje je 95,4% svih lažnih euro novcanica. Logično, tokom ljeta 2023., pa i svako sljedeće ljeto, to znaci da ce postepeno, ali proporcionalno toliko lažnih euro novčanica preliti i na Hrvatsku.

Nisam odgovorio kako prepoznati lažne novčanice,ali samo naglašavam važnost obraćanja pažnje na ovo s obzirom da je kuna bila više lokalna nego svjetska valuta, a sada se stvari značajno mijenjaju. Pazite se!

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Lovro Gorup 26.09.2020. pitanje u rubrici Financije od Lovro Gorup
1 odgovor
2 odgovora

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...