Zoran Jurić u rubrici Internet od Zoran Jurić
Kako se mogu ukloniti neželjeni sadržaji koji su vezani uz nečije ime i prezime sa rezultata kod Google tražilice? Naime, to me već pitalo više ljudi, ali nisam im znao odgovoriti ništa posebno.

Jel možda rješenje neka SEO metoda?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak

Pozdrav,

Ovako ide proces:

  • Provjerite vaše ime, točno saznajte kroz Google koje pojmove veže uz vas npr. Googlajte svoje puno ime te možda neki dodatak: "Ime i prezime je obavio ..."
  • Ako naiđete na neku stranicu koja drži vaše ime i prezime - kontaktirajte webmastera i recite mu da želite da se vaše ime makne, nikad nemojte prijetiti samo izrazite svoju profesionalnost.
  • Nadalje, koristite ovu FORMU za ispunjavanje "Request removal" opcije. To će "natjerati" Google da skine određeni sadržaj.
  • Obrišite svaki račun koji imate na npr. Facebooku, Twitteru, MySpaceu i sličnim servisima - dakle vi se morate potruditi da i nema sadržaja koji Google može "povući". Da, ovo zahtjeva vremena, ali je najbolji način kako da sve sredite po vašem nahođenju.
  • Stvari koje ne možete izbrisati samo izmijenite s lažnim sadržajem, promijenite ime, datum rođenja itd. - na nekom od servisa ili web stranica.
  • I na kraju - najbitnija poveznica "Google Removal Tool" - alat je lagan za korištenje i samoobjašnjiv, bacite oko, on će obrisati sve što može sukladno vašim željama i Google pravilima.

Eto toliko, sretno!

Slična pitanja

1 odgovor 1.6k 👀
1 odgovor 3.1k 👀
5 odgovora 1.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
1 odgovor 389 👀
4 odgovora 18.7k 👀
2 odgovora 459 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...